Bani plătiţi de acarul Păun

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Bani plătiţi de acarul Păun

Bani plătiți de acarul Păun Foto Digi24

Un gest de clemență al Guvernului stârnește revoltă. Mamele care au primit ilegal bani în plus la indemnizația de creștere a copilului nu vor trebui să îi mai dea înapoi. Este nedrept, spun femeile care în ultimii ani au fost în aceeași situație, dar obligate să returneze toată suma, până la ultimul leu. Economiștii văd și ei o problemă: asemenea legi, date în prag de alegeri, nu rezolvă probleme….. În ultimii doi ani, peste 26.000 de femei au fost nevoite să dea înapoi statului peste 39 de milioane de lei, primiți ca indemnizație de creștere a copilului…. La nici o lună după ce Valentina Turcescu a dat înapoi banii, a aflat că Ministerul Muncii propune iertarea a peste 12.000 de femei care sunt în aceeași situație. Dintre ele, multe au și returnat sumele necuvenite statului ori au stabilit graficul de rambursare. În cazul lor, iertarea nu se mai aplică. Dincolo de revolta mamelor, economiștii consideră situația aberantă…. Sursa: www.digi24.ro

În România legea atotputerniciei funcționarilor statului este cea care guvernează. De ce nu plătesc aceste greșeli cei care le-au făcut. Se spune că necunoașterea legii nu te absolvă de pedeapsă atunci când o încalci. Acești funcționari, atunci când au greșit au făcut-o fie din cauza ambiguității unei legi, fie din neglijență sau neatenție. Acestea două din urmă se plătesc. Un șofer neatent sau neglijent în conduita de conducere poate ucide nevinovați sau poate să moară el. În cazul uciderii nevinovaților plătește în fața legii. De ce acești funcționari nu plătesc în fața legii, adică să plătească ei acești bani.

Măsura reparatorie propusă de guvern nu poate decât să creeze o situație conflictuală între mamele ce au returnat banii și cele care nu i-au returnat pe deoparte, și funcționarii responsabili de aceste erori.

Altă fațetă a atotputerniciei guvernului, întărește ideea că în societatea românească plătesc cei nevinovați pentru greșeli ale reprezentanților statului. Bani mulți pe care funcționarii îi primesc ca salariu nu îi motivează pentru a lucra mai bine. Până la urmă tot românul fraier plătește.

Această pomană electorală pe care guvernul Ponta vrea s-o facă este un efort în întărirea ideei că cei vinovați nu plătesc în România. Bani pentru stat se iau de la fraieri. Domnul Ponta se arăta surprins de ce să fie pedepsit pentru o greșeală făcută acum 16 ani (plagiatul). Românul are o vorbă: “Cine fură azi un ou, mâine fură un bou!”

“Al doilea răspuns, care e cu caracter personal: sunt acuzat de ceva ce am făcut rău, am greșit în urmă cu 16 ani. Dacă omoram pe cineva, după 16 ani cred că eram pus în libertate. Cred că am plătit prețul politic, moral. M-a afectat foarte tare, as minți să spun că nu m-a afectat tot acest scandal și acuzația aceasta repetată. Am o întrebare: cam câte zeci de ani trebuie să plătesc pentru ceva ce, sigur, justiția a zis că sunt nevinovat, dar o parte a opiniei publice mă consideră vinovat ?” sursa Gândul

Exemplul său încurajează infracționalitatea instituționalizată, protejarea propriilor oameni care greșesc.

Bani de la guvern pentru alte pomeni care o vor face pe țața Leana sau pe nea Gheorghe să voteze un alt președinte corupt. Vrem vot cenzitar!

Mame datoare statului – 2013 – 14.752 persoane – Datorie totală – 27.166.459lei

2012 – 11.239 persoane – Datorie totală – 18:599:460 lei

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte