Americanii spun: domnule presedinde, mai puţin şi mai bine!





Domnule presedinde, mai puţin şi mai bine!
Washington DC – “Trebuie să oprim ISIS … Al-Qaida … Assad din Siria … Hamas … Hezbollah … taliban … Shebab … ruşii cei răi din Ucraina … gruparea Houthis¹ dinYemen… Iran … Sudan … islamisti din Libia și Mali … Boko Haram din Nigeria … roșul chinezesc din Asia. Oh, da, apăra Letonia și luptă împotriva Armatei Domnului din Uganda.” Acesta este punctul de vedere al Washingtonului, unde febra de “jandarm al lumii” dă naștere la o isterie în creștere în ceea ce privește ISIS, cea mai recenta sperietoare din Orientul Mijlociu. Ele au captat atenția națiunii, ca și alegerile apropiate, perioadă în care politicienii spun prostii mai mult decât de obicei. Ascultă discursurile sforăitoare ale Republicanilor și vei crede că hoardele ISIS sunt pe cale de a trece Clevelandul prin sabie.
Întrebarea mea este: care “noi” va opri pe toți acești răufăcători?
Pentru al cita pe Frederic cel Mare, “cel care apără totul, apără nimic.” La aceasta am putea adăuga faptul că americanii provoacă războaie peste tot, și sfârșesc prin a fi înfrânți. Cel care ignoră nevoile interne de dragul slavei imperiale este în căutarea unui picior în fund.Americanii campionii crimei globale!
Imperiul American nu mai poate aplica stării de fapt internaționale, aceeași metodă care i-a dat o putere și bogăție imense din 1945 încoace. Împăratul Imperiului Habsburgic Carol al V-lea (a abdicat la 25 octombrie 1555) și Ludovic al XVI-lea ( a murit la 21 ianuarie 1793, decapitat în Paris) s-au confruntat cu aceeași problemă. Atunci când SUA se confruntă cu probleme complexe – ca cele de acum din Irak și Siria – uneori cea mai bună strategie este să nu faci nimic, nicăieri. Problema poate dispărea sau se stinge de la sine.
Administrația Obama este sub presiunea tot mai mare de neconservatorilor, republicanilor și a mass-mediei pro-război care cere președintelui Obama ca SUA să atace Siria și să se implice mai mult în confruntările dintre Rusia și Ucraina.
Atunci când președintele Barack Obama a spus, surprinzător de sincer, că el nu are încă o strategie pentru a contracara activitățile ISIS din Irak și Siria, SUA, republicanii au făcut scandal.
Vorbind ca un un veteran din Orientul Mijlociu, vechi corespondent de război , eu spun că nici un plan nu este un plan bun. Washingtonul a dus o politoica externă mizerabilă. Mai multe războaie mici însemnă să cazi în capcana întinsă de Osama bin Laden.
Cine a spus că SUA trebuie să supravegheze tot globul, din Marea Chinei de Sud la junglele din Peru? După ce a pierdut războaie din Vietnam, Laos, Cambodgia, Afganistan şi Irak, SUA ar trebui să-și revizuiască politica externă prea militarizată și cu pretenții exagerate. Nu poți conduce lumea cu bani împrumutați de la China și Japonia.Decizia lui Obama de a trimite mici unități de intervenție rapidă în Ucraina și Irak încalcă legile de bază ale războiului: acțiune rapidă cu forță maximă concentrată. Mai îngrijorător este faptul că, SUA a trimis patrule navale în Marea Neagră care sunt o provocare periculoasă la adresa Rusiei. Imaginați-vă dacă unitățile navale ruse ar naviga în Lacul Ontario? Împingerea Uniuni Europene către sancțiuni împotriva Rusiei a făcut mai mult rău puterilor occidentale decât Rusiei. UE va trebui acum să salveze agricultorii și alți exportatori a căror activitate din Rusia a fost oprit.
Președintele Putin propunea acum nouă luni un referendum în Ucraina ce urma să conducă la mai multă autonomie locală, soluție mult mai acceptabilă decât situația actuală.Faptul de a permite ISIS să activeze în Mesopotamia, până când puterile locale – inclusiv Turcia – vor decide să îl neutralizeze, nu este cea mai bună strategie.
Ulii republicani care așteaptă cu nerăbdare ca SUA să trimită trupe americane înapoi în Irak și Afganistan ar trebui să aibă în vedere numărul deosebit de mare de foști combatanți americani răniți în conflictele din aceste zone și care au suferit leziuni cerebrale permanente: 253.000. Aceștia vor necesita îngrijire medicală intensivă întreaga viață. Această cifră pălește în comparație cu aproape 8000 de soldați americani uciși în luptă.
Bombardarea Irakului costă acum în SUA 7.500.000 dolari pe zi, sau 562 milioane dolari din iunie și până azi. Aceasta este doar miza de deschidere ( v. jocul de Poker) a laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Barack Obama în propriul război din Irak. Pe George W. Bush războiul din Irak l-a costat mai bine de 1000 miliarde dolari. Acest lucru în același timp în care 44 de milioane de americani se bazează pe bonuri de masă, iar infrastructura se prăbușește peste tot America.
În cazul în care americanii doresc cu adevărat războaie mai mici de pe tot globul, ar trebui ridicate taxele ca să plătească pentru ele în loc de a ascunde costurile în datoria națională .
Americanii se confruntă acum în două conflicte, în locuri în care nici măcar nu le pot găsi pe hartă.Articol apărut pe site-ul www.lewrockwell.com şi scris de By Eric Margolis September 6, 2014. Traducerea și interpretarea îmi aparțin.
Nu mă pot abține să nu fac unele comentarii asupra acestui articol.
În primul rând subliniez atitudinea obiectivă a autorului : ” Imaginați-vă dacă unitățile navale ruse ar naviga în Lacul Ontario?” sau “După ce a pierdut războaie din Vietnam, Laos, Cambodgia, Afganistan şi Irak, SUA ar trebui să-și revizuiască politica externă prea militarizată și cu pretenții exagerate.”
Preşedintele statelor Unite în ultimă instanță este o marionetă a partidelor politice şi a presei: “Administrația Obama este sub presiunea tot mai mare de neconservatorilor, republicanilor și a mass-mediei pro-război care cere președintelui Obama ca SUA să atace Siria și să se implice mai mult în confruntările dintre Rusia și Ucraina.”
Ca o idee proprie vreau să reiterez faptul că în prezent americanii sunt un popor format din urmașii colonizatorilor europeni care au avut grijă să ucidă populația autohtonă, băștinașă, cu mii de ani de cultură în spate. Americanii sunt un popor pestriț format din nelegiuţi europeni goniți de continentul mamă, Europa, dar și din urmașii sclavilor negri din Africa. Americanii au o cultură naţională de câteva sute de ani, formată cu mult în urma Războiului de Independență al Statelor Unite ale Americii, încheiat în 1783.
Americanii de la 1783 nu au mai avut nici un conflict major care sa se desfășoare pe teritoriul SUA. Singurul eveniment ostil, de amploare, împotriva americanilor a fost 11 septembrie. Americanii au luptat în afara granițelor de multe ori distrugând și ucigând nejustificat în conflictele create de ei înșiși.
Conducerea Uniunii Europene se vede ca fi aservită guvernului american. De fapt americanii sunt conduși de un guvern pro-sionist care are ca principal tel măreția statului Israel. Americanii au fost atât de creduli încât au căzut în plasa lor. Americanii propovăduiesc democrația dar pentru americanii simpli folosesc teroarea ca în cazul tânarului Michael Brown ucis de poliţia din Ferguson, Missouri.
Aveţi aici articolul original al lui Eric Margolis M r P r e s i d e n t , t h e L e s s y o u d o t h e B e t t e r – LewRockwell
Houthis¹ Citeste aici despre Houthis
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.