Ceausescu model pentru UE. Învăţaţi copii mei!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Ceausescu model pentru UE

Ceausescu , model pentru UE

Ceausescu model pentru UE. Învăţaţi copii mei!

Ieri în România, azi în Europa

Ceausescu a devenit model pentru UE. Mulţi tineri nu ştiu de restricțiile impuse de Ceausescu în ultima decadă a regimului său. Da, noi spuneam că ne-a luat căldura, curentul, mâncarea. De fapt totul se dădea după un anume program, sub deviza economiei. În fapt era un sistem de control al populației, o încercare de uniformizare a celor mulți. Pe lângă întreruperea curentului era diferențierea tarifelor pentru cei  ce depășeau o anumită cotă prestabilită de energie. Căldura era distribuită în orașe la fel ca si electricitatea, după un program prestabilit. Dacă locuiai  la bloc și nu  aveai o altă sursă încălzire trebuia să tremuri. Cotele de alimente erau mascate sub lozinca: “pentru sănătatea voastră”. De fapt ele mascau rezultatele tot mai slabe în domeniul agriculturii și necesitatea exportării produselor pentru achitarea datoriei externe a României.

Ceausescu se pare că a devenit mentorul actualei conduceri a UE. Atunci mă şi vă întreb, pentru ce au murit atâţia oameni în decembrie 1989. Ceausescu a fost cum a fost si a murit împuscat.

Ceausescu model pentru UE. Învăţaţi copii mei!

Comisia Europeană a făcut deja primii pași în implementarea unui program mai amplu de reducere a consumului de energie și a reglementat standardele de producție și comercializare a frigiderelor în interiorul UE – cele care consumă foarte mult nu vor mai putea fi comercializate în statele membre. De luna viitoare, și aspiratoarele cu motoare de peste 1.600 de waţi for fi retrase de la vânzare din magazine.

In curând, pe această listă a electronicelor și electrocasnicelor ce vor fi obligate să respecte prevederile Directivei Ecodesign vor intra alte 30 de produse, printre care smartphone-urile, ceainicele electrice, expresoarele de cafea, ruterele Wifi, aparatele electrice de uscat părul.

“Încă nu am ajuns să discutăm despre aceste dispozitive, dar vrem să reducem în continuare consumul de energie”, a declarat Comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger, într-un interviu pentru cotidianul Bild. “Toate statele membre au fost de acord că eficiența energetică este cel mai de succes sistem pentru a reduce consumul de energie și dependența de importuri. Astfel am decis să impunem limite privind consumul de energie pentru electrocasnice și aparate electrice”, a explicat acesta.

sursa www.paginaeuropeana.ro

Aceste măsuri care vor fi implementate de UE țarilor membre au același aspect de testare a stării de spirit a oamenilor, a modului de manipulare a conştiinţei cetăţenilor fiecărei ţări membră UE. Ceausescu a început uşor cu introducerea restricțiilor. A introdus întâi cartele la zahăr, ulei, pâine. La ceva timp a început raționalizarea energiei electrice şi a caldurii, etc. Acest prim val de restricții impuse de UE nu sunt decât premergătoare altor restricţii ce vor urma şi altora.

Günther Oettinger, Angela Merkel & co. au un bun profesor în exemplul lui Ceausescu.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte