ISIL! Cine l-a creat şi de ce?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
ISIL! Cine l-a creat şi de ce?

ISIL! Cine l-a creat şi de ce?

Armata americană lansează atacuri aeriene împotriva Isil în Siria

SUA și aliații săi au lansat o ofensivă împotriva luptătorilor Statului Islamic (ISIL), noaptea trecută lovind pentru prima dată ținte din Siria şi folosind rachete de croazieră, drone, precum și avioane de război. Atacurile, au fost deschise cu un baraj de rachete de croazieră lansat de pe de navele de război ale marinei americane. Acest atac reprezintă o escaladare majoră a războiului lui Obama împotriva ISIL, și vine după aproape două săptămâni de tratative intense între SUA şi guvernele din Orientul Mijlociu, duse de secretarul de stat al SUA, John Kerry.

Loviturile, care au beneficiat de <<contribuții din partea unor “națiuni partenere”>> au fost anunțate de către Pentagon târziu, noaptea trecută. Ele au fost concentrate în jurul orașului Raqqa, principal bastion al militanților ISIL, la granița cu Irakul.

Cu toate acestea, un oficial american, a declarat agenţiei de ştiri Reuters, sub protecţia anonimatului, că Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania și Bahrein au fost implicate, deși rolurile lor exacte în acțiunea militară sunt neclare. Qatar a jucat şi el un rol de sprijin în atacurile aeriene, a declarat oficialul, ceea ce este un semn de solidaritate regională împotriva Statul Islamic (ISIL) care a devastat Siria și Irakul.

“Forțele americane şi ale națiunilor și partenere au început lovind ținte ISIL în Siria, folosind o forţă mixtă formată din luptători, bombardiere și rachete Tomahawk”, a declarat amiralul John Kirby, secretarul de presă al Pentagonului.

Franța susţine deschis loviturile americane din Irak. După cum relatează New York Times: “mai mulţi aliații arabi”, au participat la loviturile împotriva unor ținte, care au inclus “depozite de armament, barăci și clădiri pe care militanții le folosesc ca posturi de comandă și control.

Kerry a refuzat până în prezent să se specifice care sunt aliații arabi ai SUA ce au oferit sprijin militar direct, dar a spus că națiunile din Orientul Mijlociu au semnalat faptul de a fi pregătite să lovească. Statele Unite au căutat legitimitate la nivel global și regional pentru misiunea lor de a “lovi și distruge” mișcarea Isil care este responsabilă pentru atrocități, inclusiv decapitări publice, răstigniri și executări în masă a prizonierilor.

Atacul a venit anticipând deplasarea lui Barack Obama la New York, astăzi, pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, unde va prezida o reuniune de la care se aşteaptă realizarea unui acord internațional de combatere a luptătorilor şi militanților jihadişti din Irak și Siria.

Decizia de a efectua lovituri aeriene a fost luată mai devreme, luni, de către șeful Comandamentului Central, generalul Lloyd Austin, “sub autorizație dată de comandantul suprem”, a declarat Adam Kirby. “Vom oferi mai multe detalii mai târziu după cum vor decurge operaţiunile”.

Ministerul de externe al Siriei a declarat Damasc a fost informat de către Washington cu privire la atacurile aeriene iminente. “Americanii au informat reprezentantul sirian la ONU, că atacuri-le vor fi îndreptate în Raqa, fieful IS.”, a declarat ministrul, potrivit televiziunii de stat.

Venind în ajunul Adunării Generale a ONU ce se desfășoară la New York, atacurile efectuate au fost un element de surpriză. Oficialii administrației Obama au indicat anterior că un atac susținut împotriva Isil va avea loc după ce un număr suficient de mare de luptători Isil vor fi localizaţi.

Loviturile de până acum, ale forțelor americane şi franceze, s-au limitat la Irak lovind un număr relativ mic de obiective specifice, însă oficialii spun noaptea trecuta, atacul asupra Raqqa a reprezentat o schimbare calitativă față de un bombardament susținut, conceput să perturbe capacitățile Isil din zona.

Raqqa a devenit capitala neoficială a autoproclamatului Califat Isil și este în regiunea în care au fost ucişi mai mulţi ostatici străini, inclusiv doi jurnaliști americani și un britanic David Haines, prin decapitare, în condiții oribile, la începutul acestei luni.

Generali americani susţin că două treimi din forța de Statului Islamic, ce numără circa 31000 de luptători, sunt localizaţi în Siria, după informaţiile obţinute în cadrul misiunilor de recunoaştere aeriene. Ţintele localizate sunt în creştere.

“Vom fi pregătiți pentru a lovi ținte Isil din Siria pentru a slăbi capacitățile Isil,” a spus generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major, într-o declaraţie făcută în faţa Senatului SUA săptămâna trecută, adăugând atacurile ar fi “persistente și durabile”.

Chuck Hagel, secretarul american al apărări, a declarat că planul include acțiuni specifice împotriva Isil, asupra ascunzătorilor din Siria, inclusiv a “capabilităților de comandă și control, de logistică și infrastructură.”

Avioane de luptă F-22, cele mai sofisticate din America, au luat parte la raiduri în prima misiune de luptă cu aceste aeronave scumpe, potrivit Wall Street Journal și ABC News.

ISIL! Cine l-a creat şi de ce?

Ediția on line a britanicului The Telegraph publică sub semnătura lui Peter Foster  un interesant articol din care am încercat să traduc.

Aşa cum întrebam în titlu, întreb şi acum : “ISIL! Cine l-a creat şi de ce?”. Statul Islamic în Irak și Levant (abreviat SIIL)  este o creaţie a guvernelor americane moderne.

Dacă ar fi s-o luăm de la ’77 încoace, vorba lui Caragiale, să vedem cine a descoperit şi colonizat America. După unele surse ar fi Cristofor Columb, după altele Amerigo Vespucci! Esenţial este faptul că ei au plecat în căutarea de bogăţii pentru monarhii Europei de la vremea lor. Pe lângă calitățile de exploratori şi navigatori, ei au fost nişte  aventurieri.

Despre vechimea populaţiei de pe continentul american iată ce se spune aici:Istoria Americii a început cu sosirea primilor imigranți din Asia peste strâmtoarea Bering cu aproximativ 12.000 de ani în urmă urmărind grupe de animale pentru vânătoare în America. Acești Indieni americani au lăsat urme pentru existența lor prin petroglife și alte artefacte. S-a estimat că 2–9 milioane de oameni au locuit pe teritoriul care astăzi aparține Statelor Unite, înainte de diminuarea lor numerică ca urmare a epidemiilor cauzate de boli infecțioase care au sosit în America prin intermediul călătorilor europeni (deși continuă să existe dubii despre numărul lor exact). Au existat și societăți avansate, de exemplu anasazi din sud-vest, sau Indienii de Păduri (Woodland), care au construit centrul Cahokia, localizat lângă St Louis, care în anul 1200 î.Hr. a avut o populație de 40.000 de locuitori.

 E drept că la începutul colonizării nu se știa nimic despre epidemii. Băștinașii erau considerați inferiori colonizatorilor şi “creștinarea” lor cât şi dorința noilor intruși de a acapara cat mai multe bogații a dus la decimarea acestora. În timp Europa a început să își deporteze cetățenii indezirabili, iar delicvenți notorii și-au găsit refugiul aici. Crima a devenit aproape o politică de stat.

Războiul de Independență al Statelor Unite ale Americii a fost singurul mare conflict de pe teritoriul Americii.

Am enunțat aceste evenimente pentru a vedea că atavismul caracteristic națiunii americane se numește intrigă și crimă.

Exemple:

Atacul de la Pearl Harbor este un exemplu clasic de sacrificare a propriilor cetățeni în interese politice!

Războiul din Coreea, război pentru demonstrație de forţă inutilă. Mii de vieți pierdute.

Războiul din Vietnam, război dus pentru reinstaurarea unui guvern colonial cu mii de victime care suferă şi azi atât în America cât şi în Asia.

Războaiele din Iugoslavia tendința de apropiere a americanilor de granițele Rusiei, la fel ca şi recentul război din Ucraina

În lumina celor arătate mai sus vreau să mai menţionez faptul ca Șeicul Usamah bin Muhammad bin Awad bin Ladin, liderul organizației “teroriste” al-Qaeeda este creația guvernului american, care prin finanţarea acestuia atunci când lupta împotriva sovieticilor în Afganistan. ISIL este o ramură al al-Quaeeda.

Este mai greu de dus un război în Europa decât în țările arabe, aşa că toate guvernele americane au încercat să exporte desfășurarea conflictelor în afara granițelor SUA. A reușit să îşi infiltreze oamenii în guvernele europene aşa că a devenit un campion cu dublă personalitate: guvern democratic, la faţă şi guvern terorist în fapt, ca faţă ascunsă. Din această cauză Europa ar trebui să rejecteze acest sistem vândut intereselor meschine!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.