Schelet de sirena, schelete de vampiri!!!

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Schelet de sirena alaturi de profesorul Dimitorov

Schelet de sirena alături de profesorul Dimitorov

 Schelet de sirena sau schelet de vampir

“Un schelet al unei sirene datat înainte de potop , (circa  8 mii de ani)  a fost găsit de curând pe plaja din Sozopol, Bulgaria de profesorul Bozidar Dimitrov. Această “ştire ” a explodat în spațiul virtual, la fel ca si informaţia  că vampirii, după  Bozidar Dimitrov, scrie Novinar. Am găsit pe site-ul ro.onlinesoccermanager.com comentarii mai vechi legate de acest fals  subiect.

Fotografia a apărut pentru prima dată pe peretele unui jurnalist bulgar, Petar Genchev, pe  Facebook, dar în câteva minute a fost preluată de  zeci de alte persoane, impresionați de mărimea impresionantă a scheletului.

Fotografia de mai sus  nu este un schelet al unei sirene  (sau orice altceva), recent descoperite în Bulgaria. Este rezultatul manipulării digitale a a unei fotografii reale. Această imagine a început ca o fotografie destul de obișnuită a unui schelet uman excavat în timpul unei săpături arheologice în Irlanda.

Schelet de sirena

Schelet de sirena sau schelet de vampir nu reprezintă o ştire plauzibila!

Scheletul de sirena este tratat cu toată seriozitatea şi cu credinţa că este adevărat în două publicaţii, cel puţin din România: Evenimentul zilei titrează informaţia aşa : ” Au existat SIRENELE cu adevărat? Descoperire uluitoare în Bulgaria”, fără a încerca să vadă dacă este vorba de o ştire reală sau nu! Preluând știrea şi Relitatea net, prin felul în care redă această ştire, o transformă într-o informație reală.

Nu pot decât să mă mir de profesionalismul acestor ziariști  ca şi de capacitatea celor două publicaţii menţionate, dar nu numai, de a oferi informații reale cititorilor. Este un exemplu clasic de manipulare a opiniei publice în direcția dorită de autorul articolului. Eu am cercetat puțin, pentru că mi s-a părut de necrezut,  şi am văzut realitatea. Tineretul de azi, cu internet pe telefon nu mai are aplecarea spre a citi și alte informații, iar prima informație care îi cade în mana o ia de bună.

Schelet de sirena sau schelet de vampir

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Pingback: Vampiri bulgaresti! - Ziarul lui Ipu

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte