Vampiri bulgaresti, vampiri româneşti, vampiri!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Vampiri foto NurPhoto.com / Alamy

Vampiri foto NurPhoto.com / Alamy

Morminte ale vampirilor în Bulgaria

Au fost descoperite mai mult de 100 de morminte  în care schelete prezintă urme  ale mutilării acestora în zona inimii ca şi oase zdrobite, într-un oraș vechi-7000 de ani în , relateaza The Daily Beast.

Un articol intitulat ” Morminte ale vampirilor în Bulgaria “, se referă la “morminte de vampiri “, descoperite în site-ul de la Perperikon (și nu “Trac”, ca în textul din The Daily Beast), un oraș trac antic, care a devenit o destinație turistică majoră de-a lungul anilor.

Un schelet care are un craniu parțial zdrobit și o gaură  rotundă în pe partea stângă a pieptului scheletului, arată bărbatul a suferit, după ce a murit,  mutilare care a inclus şi amputarea parți  inferioară a picioarelor.

Scopul a fost de a opri omul, considerat “un vampir”, să revină înapoi la viață.

Vampiri bulgărești, vampiri româneşti, vampiri!

În trecut se credea că oameni care au murit de la anumite afecțiuni, puteau deveni “vampiri”, în viața de apoi, revenind la viaţă pentru a teroriza populaţia.

Arheologul Nikolay Ovcharov, citat de The Daily Beast spune că  o serie de schelete au fost găsite cu inele metalice fixate pe corpul  lor în  mormintele acoperite în pietre grele.

Nrputinţa de a se deplasa  a fost o altă măsură de prevenire ca cei decedați   să se ridice din morți.

Anul trecut Ovcearov a afirmat “mulți” dintre compatrioţi, contiuă să practice acest obicei. (Bulgarians Practiced Anti-Vampire Rituals up until 25 Years Ago – Archeologist)

România și Bulgaria “au adus în atenţia lumii” poveştile despre vampiri astfel că  “unele orașe au început să iniţieze trasee vampir pentru vizitatori curioși.

Sursa www.novinite.com

Vampiri bulgaresti, vampiri româneşti, vampiri! Povesti de speriat copii seara, aceleași de acum câteva secole doar cosmetizate pentru zilele noastre.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte