Mihalache Marius pericol public nr 1 la Olteniţa, II

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
 Mihalache Marius vs Termourban

Av Mihalache Marius vs Termourban

Articolul de faţă l-am scris pentru ca Mihalache Marius pericol public nr 1 la Olteniţa, I a devenit prea lung, aşa că  pentru aceste precizări a devenit necesar şi acest  al doilea articol.

Citind şi sentința am înțeles unele lucruri. Voi anexa aici şi sentința civilă 1143/23.o6.2014. Proces Mihalache Marius vs Termourban

Mihalache Marius pericol public nr 1 la Olteniţa

1. Domnule Ţone îi reproşează domnului avocat Mihalache Marius că s-ar substituii justiție, dar domnia sa spune că nu ar hotarârea judecătoraescă iertaţi-mă,  eu nu achiesez“³. Totuși hotărârea a devenit definitivă din moment ce nimeni nu a contestat-o în termen de 30 de zile, deci a fost achiesată, cum spune primarul nostru.

Un alt neadevăr cere se spune în acea şedinţă este că domnul Mihalache Marius a dat în judecată Termourban. “trebuia să achitaţi facturile emise de Termourban, să daţi unitatea în judecată, câştigaţi, vi se restituiau sumele”

Mihalache Marius Extras din hotărârea judecătoraescă

Extras din hotărârea judecătoraescă

Iată cum a început procesul:  Domnul Mihalache Ion, tatăl domnului avocat Mihalache Marius, a fost chemat în judecată pentru neplata sumei de 4898,65 lei plus 762,31 lei dobândă şi şi cheltuieli judecătoreşti. Instanţa a găsit ca neîntemeiată acţiunea şi a decis că pârtul de fapt nu are de plătit nimic. Dar la noi se guvernează după principiul.

La noi se vrea o conducere gen Louis XIV care a spus l’état, c’est moi!. E drept domnul cercel a găsit o altă comparaţie! 🙂

Ceea ce am înţeles eu este faptul că Mihalache Marius a devenit pericol public nr 1 la Olteniţa. Hai să îl ducem la balamuc!Aceasta pentru că nimeni dintre concetăţeni nu poate ridica piatra. Metoda comunista a anilor ’50!

²Lapidarea (Linșajul / omorârea cu pietre) (în latină lapidatio) este o execuție la moarte dintre cele mai crude, osânditul este ucis prin aruncare de pietre. Această metodă barbară din vechime, în ciuda protestelor organizațiilor pentru drepturile omului, este și azi aplicată în unele țări islamice din Africa, ca și unele țări din Asia, ca Afghanistan și Iran. Sentința este dată în general de un monarh sau de justiție, osânditul este îngropat până la bazin sau piept, restul corpului fiind expus pietrelor aruncate de mulțime. Acest mod de execuție se aplică într-un procent mai mare la femei ca la bărbați. Motivul osândirii pot fi relații extraconjugale, vrăjitorie sau hoție. sursa Wikipedia→
Evanghelia după Sfântul Ioan
Femeia adulterăCapitolul 8: Iar Isus s-a dus pe Muntele Măslinilor.  Dar în zori a apărut din nou la templu şi tot poporul venea la el, iar el, aşezându-se, îi învăţa.
Cărturarii şi fariseii au adus o femeie prinsă în adulter şi, punând-o la mijloc, i-au zis: “Învăţătorule, această femeie a fost surprinsă asupra faptului de adulter.  Moise ne-a poruncit în Lege ca pe astfel de femei să le ucidem cu pietre. Dar tu, ce zici?”  Însă spuneau aceasta ispitindu-l, ca să aibă de ce să-l acuze. Dar Isus, aplecându-se, scria cu degetul pe pământ.  Întrucât continuau să-l întrebe, s-a ridicat şi le-a spus: “Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea”.  Şi, aplecându-se din nou, scria pe pământ. Când au auzit, au plecat unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni. El a rămas singur, iar femeia era în mijloc.  Isus s-a ridicat şi i-a spus: “Femeie, unde sunt ei? Nu te-a condamnat nimeni?”  Ea i-a zis: “Nimeni, Doamne”. Isus i-a spus: “Nici eu nu te condamn; mergi, de acum să nu mai păcătuiești!
³ACHIESÁ, achiesez, vb. I. Intranz. (Rar) A accepta condițiile dintr-o acțiune juridică. ♦ A renunța la o cale de atac împotriva unei hotărâri judecătorești. [Pr.: -chi-e-] – Din fr. acquiescer.  Sursa: DEX ’98 (1998) | Adăugată de ana_zecheru | Semnalează o greșeală | Permalink

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Pingback: Mihalache Marius pericol public nr 1 la Olteniţa

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte