3D tehnologie ce se află la Bucureşti acum!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
3D v-a speriat? Priviţi mai jos!

3D v-a speriat? Priviţi mai jos!

3D tehnologie ce se află la București acum!

Ne amintim cu toții de filmele Science Fiction în care diferite personaje(pozitive sau negative) beneficiau de măști faciale produse de imprimante 3D.  Era ceva de SF. Acum nu departe de noi, Bucureștiul este în România, Avem posibilități să comandam o sumedenie de obiecte pe care ni le imaginăm sau pentru profesioniști, tot obiecte ale imaginației lor.

Orice proiect tehnic executat fie la planșetă, fie cu ajutorul unor programe de  proiectare, pot deveni obiecte tridimensionale, la scară, care să îi poată lămuri pe ingineri dacă proiectul este viabil sau trebuie modificat.

Imaginați-vă un angrenaj cu roți dințate, proiectat la planșetă şi realizat experimental într-un atelier mecanic. Se constată că anumite cote ar trebui reajustate. Realizarea fizică ar dura poate câteva zile, materialele folosite vor fi foarte scumpe, rezultă costuri enorme pentru un prototip inutilizabil. Realizarea unui model 3D se face mult mai rapid, cu costuri infinit mai mici.

Sunt aplicații multiple ale sistemului de printare 3D: arhitectura, urbanism, inginerie, medicina, robotica, design vestimentar, design de obiect, muzeistică etc. Cu ajutorul printării 3D, orice obiect pe care ni-l imaginam poate deveni realitate.

Printre multiplele aplicații de care le poate oferii această tehnologie sunt şi cadourile personalizate. Ca o idee de umor abstract vă propun doamnelor şi domnilor sa solicitați o parte anatomică din corpul persoanei iubite. O păstrați alături şi vă imaginați orice!  Iubirea și-a schimbat metodele de persuasiune.

Cu toate acestea iubiti si iubite care aţi început să visaţi, va chem la realitate: Printarea 3D este un proces de manufacturare aditiva ce consta în transpunerea unui model digital/computerizat, design conceptual, în obiect fizic, real, cu ajutorul unei imprimante 3D ce il va construi prin depunere succesiva a unor straturi din plastic sau rășina.

Pentru printare cu materiale PLA si ABS platesti cu 20% mai puțin în săptămâna 21 – 28 Noiembrie.

napkin-ring 08.-150x150 07.-150x150 06.-150x150 04.-150x150 03.-150x150 02.-150x150

3D v-a speriat? Priviţi mai jos!

3D v-a speriat? Priviţi mai jos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articol scris în campania Vinerea Blogurilor

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte