Euforia alegerilor prezidenţiale 2014

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Euforia numită Klaus Iohannis

Euforia numită Klaus Iohannis

 

 

 

 

 

 

 

 

S-a terminat! Preşedintele ales îşi face echipa şi bagajele pentru Cotroceni. Mai există un hop prin care mafia politică să îl poată înlătura: incompatibilitatea! Dosarul de la ICCJ, amânat o săptămână, până pe 25 noiembrie!

Nu am competente în a aprecia actul juridic aflat pe rol. Totuși graba aceasta de a-l soluționa, dar şi amânările  date de instanțe, mi se pare că miroaserun joc politic în care justiția independentă vrea să intervină în actul politic. Chiar dacă va avea un verdict favorabil, Klaus Iohannis va fi șicanat de dușmanii sai politici cu această situație.

Replica lui Klaus Iohannis din campania electorală – „decât să fiu mârlan, mai bine pierd” – a intrat deja în folclor şi cu siguranţă multor oameni le-a plăcut această atitudine relaxată şi civilizată. Mie da!
Preşedintele ales, Klaus Iohannis are prestanţa unui politician occidental şi pare să devină o mână de fier. El a cerut imperativ Guvernului să  pregătească bugetul pentru 2015. Politicos, dar demn.  Miticismul nostru, al celor din sud, va avea de suferit. Este bine! Poate vom fi mai corecți şi fără balcanismul caracteristic. Euforia acestei alegeri nu trebuie să ridici un văl pâclos în cadrul echipei domnului Iohannis. Spun aceasta mai ales ca anul 2015, după cum spun analiştii economici va fi un dezastru pentru România. Trebuiesc plătite datoriile iresponsabile ale guvernului Ponta, lipsa investiţiilor străine, sărăcirea capitalului autohton, dar şi faptul că administrațiile locale au ajuns să depășească un număr suportabil de angajaţi.
Euforia este bună, dar să nu devină o practică.
Un lucru pe care îl aştept de la dl Klaus Iohanis este cel de a-şi menţine verticalitatea sa! Atunci sigur nu va mai exista acel duel surd ce a existat între Traian Băsescu şi Victor Ponta. Euforia ca euforia, dar trebuie avut în vedere  că dl Klaus Iohanis va conduce o Românie unită cu diaspora, nu dezbinată ca în alte dăţi! Sigur Premierul Ponta, reprezentantul actualei majorități parlamentare nu va avea un partener de bălăcăreală gen Traian Băsescu, iar măcar acest aspect va fi unul bun pentru România.
Euforia  m-a îmbătat şi pe mine. Sper să fie mai bine pentru copii şi nepoţii mei! Poţi Klaus Iohannis?

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte