AI ne subjugă! Soladatul universal

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
AI ne distruge! Prof Stephen Hawking

AI ne distruge! Prof Stephen Hawking

AI ne subjugă!

Prof Stephen Hawking, unul dintre oamenii de știință eminenți din Marea Britanie, a declarat eforturile de a crea mașini cu gândire proprie reprezintă o amenințare pentru existența noastră ca ființe umane. El a declarat pentru BBC: Dezvoltarea inteligenței artificiale  ar putea însemna sfârșitul rasei umane.”

Remarca  sa a venit ca răspuns la o întrebare despre  modernizarea tehnologiei pe care   o folosește pentru a comunica, ceea ce  implică o formă de bază de AI(inteligență artificială).

Alții sunt mai puțin sceptici cu privire la perspectivele inteligenței artificiale, AI.

Teoreticianul fizician, care suferă de scleroză laterală amiotrofică (SLA) şi  folosește un nou sistem dezvoltat de Intel pentru  a vorbi.

Cercetătorii companiei britanice SwiftKey s-au implicat în crearea sa. Tehnologia lor, este folosită deja  ca o aplicație la  smartphone.

AI ne subjugă!

Prof Hawking spune ca formele primitive ale inteligenței artificiale dezvoltate până în prezent s-au dovedit deja foarte utile, dar se teme de consecințele de a crea ceva care se poate compara, sau depăși oameni.

Oamenii, sunt limitați de evoluția biologică lentă, şi nu ar putea concura niciodată cu AI.

Nu putem ști  ce se va întâmpla în cazul în care o mașină depășește propria noastră inteligență, astfel încât nu putem ști dacă vom fi ajutați de ea, sau ignorați de către aceasta și marginalizați, sau teoretic distruși de ea”

O avertizare mai mult decât apocalipticele previziuni cu meteoriți sau  alte dezastre.

Privind în mare cursul istoriei vom vedea că fiecare descoperire tehnologică a produs numeroase victime. Referindu-mă doar la perioada modernă, voi spune că descoperirea motorului cu aburi a dus la diminuarea necesarului de forță de muncă  în anumite domenii, dar şi creșterea nevoii de personal în minerit. Apariția computerelor a redus nevoia de forță de muncă în condițiile unui explozii demografice, lucru ce a dus la provocarea și accentuarea actualei crize economice.

În fapt distrugerea omenirii vine de la persoanele lipsite de scrupule care se cred Zei, dar sunt niște simpli muritori!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte