Magic Led si iluminatul ecologic

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Magic Led showroom

Magic Led showroom

Iluminarea străzilor şi încăperilor a fost necesară încă din timpuri vechi. E drept că în peșteri singura sursă de lumină a omului primitiv era focul ce ardea în permanența. Ulterior au apărut opaițele. Un sistem de iluminat stradal organizat este cel inventat de  van der Heyden care  1669, acesta propune edililor ca să ducă la bun sfârșit el însuși realizarea a 1800 de felinare şi să le asigure întreținerea timp de un an.

Prima stradă din lume iluminată cu ajutorul lămpilor cu gaz de huilă a fost Pall Mall, în Londra, în 1807. La 80 de ani după aceea, la 12 noiembrie 1884, Timișoara a devenit primul oraș din Europa care a avut un sistem de iluminat în întregime electric, compus dintr-o rețea de 59 de kilometri de cabluri care alimentau 731 de lămpi cu filament de carbon incandescent.

Astăzi necesarul de energie electrică a devenit enorm şi pentru acoperirea sa se folosesc intens combustibili fosili ca și combustibili nucleari, ambele fiind un pericol pentru sănătatea planetei. Pentru o diminuare a consumului există o serie de variante. Eficientizarea iluminatului artificial este un pas important. Majoritatea becurilor ecologice comercializate la noi sunt becurile ecologice sub forma de lămpi fluorescente care au apărut la începutul secolului XX. De atunci a urmat o cursă contra-cronometru în modernizarea sistemelor de iluminat. S-a trecut la becurile economice, becuri cu descărcare în gaz. Ulterior sau descoperit becurile LED economice care folosesc diode emițătoare de lumina
LED-urile actuale pot produce 100 lumeni folosind doar 1 watt de curent. Ca exemplu voi lua un bec comercializat în Showroomul Magic Led: Bec LED 10W E27 Alb Cald Termoplastic. Acesta, la o putere consumată de 10 W oferă echivalența unui bec incandescent de 75W.

Magic Led te ajuta!

În imaginile de mai jos veți vedea o serie de becuri pe care le comercializează cei de la Magic led. Chiar dacă în primă instanța par scumpe, nu este adevărat. Un bec cu incandescență se arde după 100-150 de ore de funcționare. Becurile de la Magic Led sunt proiectate pentru mai mult de 30.000 ore de viață şi au garanție 3 ani de zile. A doua economie se regăsește în factura de energie electrică unde va scade în mod evident consumul.

Pentru alegerea ta cu dublă țintă, adică economie şi protecția naturii, te invit să vizitezi Showroomul Magic Led.

La fel vă rog să citiți Surse de iluminat  un material interesant unde este explicată mai pe larg aventura iluminatului electric.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Pingback: Led de la Magic Led soluția viitorului! - Ziarul lui Ipu

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte