Zaporozhye- Cernobîlul din 2015?





În legătură cu dezinformările din presă cu privire la deconectarea Unităţii nr 3 a centralei atomoelectrice Zaporozhye vă oferim următoarele informații informații: Unitatea №3 de Zaporozhye NPP a fost deconectată de la rețeaua electrica ca urmare a activării protecției împotriva defecțiunilor generatorului electric. Incidentul a avut loc la 19:24 pe 28 noiembrie 2014 și a fost cauzată de o defecțiune la bobina de sarcină care protejează generatorul. Nu s-au înregistrat scurgeri radioactive.
Unitatea de protecție automată a lucra în conformitate cu algoritmul de proiectare. Unitatea a fost trecută la rece. Nu scurgeri radioactive.Evaluarea preliminară a nivelului de radioactivitate al International Nuclear Event Scale iNES: scală / nivel “0″.
Repunerea în funcțiune este prevăzuta pentru 05 decembrie 2014. sursa www.energoatom.
Acestea se refereau la evenimentul din 28 octombrie 2014.
O scurgere radioactivă a fost detectată în Ucraina la Centrala Nucleară Zaporozhye, cea mai mare din Europa, spune un raport media, citând serviciile de urgență ale țării. Oficialii ucraineni au negat raportul.
LifeNews a publicat ceea ce se pretinde a fi un raport al de Serviciului de Urgență de Stat al Ucrainei, referitor la scurgeri radioactive, care neagă o evaluare anterioară a autorităților care spunea că radiația se încadrează la parametri normali.
Autoritățile ucrainene au negat raportul din mass-media rusă care susținea că există o scurgere radioactivă.
“Uzina funcționează normal, nu au existat accidente“, a declarat un oficial al ministerului de energiei agenției de știri. Nu s-a făcut nici un comentariu oficial care să lămurească dacă documentele scurse sunt autentice.
Două documente eliberate de LifeNews par să arate că oficialii uzinei publicat în mod deliberat informații neadevărate pe site-ul lor. Documentele – ambele adresate șefului serviciilor de urgență regionale – arată ca nivelurile de radiații la uzina au fost duminică și luni a de 16,8 ori mai mari decât norma permisă legal……Sursa rt.com
Acest articol a fost publicat pe rt.com la data de 30 dec. 2014.
Am preluat aceste știri datorită faptului că aceasta degringoladă a știrilor a apărut și în 1986 când a avut loc Accidentul nuclear de la Cernobîl (26 aprilie 1986). Lipsa de informații în timp real poate duce la întârzierea unor măsuri care pot diminua numărul victimelor.
Poate că nu aş fi aflat de eveniment dacă nu ar fi apărut pe Realitatea Net . Oare se va repeta situația din 1986?
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.