Franta. Atentatul şi urmările sale

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Franţa inceputul? Cât valorează viaţa pentru terorişti!

Franţa inceputul? Cât valorează viaţa pentru terorişti!

Franţa, punct de pornire a noi atacuri teroriste în Europa?

Duminica 11 ianuarie 08:00: Incendiere premeditată împotriva unui ziar german care a publicat caricaturi ale lui Mohammed
Ziarul germanHambuger Morgenpost”  care a publicat caricaturi ale lui Mohammed preluate de pe Charlie Hebdo a fost duminică dimineața ținta unui atac cu un dispozitiv incendiar, poliția declarând nu au existat  victime .
Pietrele și dispozitivul incendiar au fost aruncate printr-o fereastră  în redacţia “ Hamburger Morgenpost”, declanșând un incendiu, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru AFP. Doar două obiecte au fost deteriorate, şi focul a fost stins repede“, a declarat acesta ” sursa 
Challenges

Un bărbat a fost ucis și alți doi grav răniți  după ce un om înarmat a deschis focul, joi, spre un grup de tineri din afara unui spital din Berlin, a declarat poliția.
Un tânăr imigrant de 22 de origine din Turcia, a fost ucis și alți doi tineri au fost grav răniți. Viețile lor sunt în pericol“, a declarat un purtător de cuvânt de poliție pentru AFP.
Purtătorul de cuvânt al poliţiei nu a putut confirma naționalitatea victimei, dar atacul a avut loc în sectorul Neukoelln ( Sectorul Neukölln (în traducere: Köllnul Nou) este sectorul 8 al orașului Berlin, sector care are aproape 300 000 de locuitori) al  capitalei germane, care are o comunitate mare de imigranți turci.

Franta. Atentatul şi urmările sale

Rapoartele mass-media spun că toţi cei cinci bărbați din grup erau de origine turcă.
Poliția a declarat că acum îl urmărește pe cel care a tras şi apoi a fugit pe jos.
Atacul a avut loc în jurul 01:15 (2315 GMT). Nu știm ce au văzut martori, dar acum îi interogăm“, a adăugat purtătorul de cuvânt. Sursa www.hurriyetdailynews.com
Sunday,January 11 2015.

Un deputat al  Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), de guvernământ din Turcia a susținut atentatul din 07 ianuarie, din Franţa, îndreptat împotriva  redacţiei  revistei  “Charlie Hebdo”,  a fost regizat ca o scenă de film.”

Ali Șahin, un membru al Parlamentului care reprezintă provincia din sudul Turciei, Gaziantep, a postat pe twiter o serie de  mesaje, pe 08 ianuarie spunând că lipsa  traficului pe  stradă din Paris în timpul atacului a fost gândit”, și semăna, cu o scena de film. Sursa Hurriyet daily news

Julian Assange, fondatorul website-ului de dezvăluiri Wikileaks, ridica semne de întrebare cu privire la atentatele din Paris si sugerează, printre altele, ca atacatorii ar fi putut fi protejați de serviciile secrete franceze.
Într-o postare  pe Twitlonger, ca reacție după ce a fost acuzat ca ar fi slăbit securitatea tuturor dezvăluind jihadiştilor și grupărilor teroriste ca guvernele lumii le urmăresc comunicațiile electronice, Assange militează pentru supraveghere electronica țintită, nu în masa.

Fondatorul Wikileaks spune ca “statul francez a încercat sa-i prezinte pe ucigași drept super-rai, pentru a-și ascunde propria incompetenta”, cu toate ca realitatea este ca asasinii de la Charlie Hebdo erau “împiedicați, fără speranță, și-au lăsat în urma cartea de identitate, s-au coordonat prin telefon și au murit rapid”.

“Tragedia din Paris este încă un exemplu ca e nevoie de o supraveghere competenta, țintită, nu de supraveghere în masa”, explica acesta. sursa Ziare Com

Franţa, punct de pornire a noi atacuri teroriste în Europa?

Je suis Charlie”. Sute de mii de oameni vor participa la marșul solidarității din Paris. Iohannis: “Europa și întreaga lume liberă îşi arată unitatea“. Ei bine acest marș nu este decât o provocare pentru atentatorii fanatici.

Nu susțin nici pe departe aceste atacuri teroriste, dar sunt și împotriva provocărilor inutile.

Rezultatul activității caricaturiștilor de la Charlie Hebdo”? 3 teroriști uciși și peste 15 morți francezi, civili și forțe de ordine. Raport 1/5.

Un alt lucru rău pentru noi europenii este faptul că se vor înăspri măsurile coercitive ale statului împotriva liberei exprimări, se vor acorda puteri sporite  serviciilor secrete care vor reinstaura teroarea securistă pe care mulți români și-o mai amintesc.

Aceste atacuri au fost generate de principiul de bază al democrației : “Poți face ce vrei ….dar să nu deranjezi pe alți

Franța a fost implicată în acest atac abominabil. Riscul extinderii în întreaga Europă, cea care susține pe americani, este iminent. Nu prin asemenea gesturi de intimidare pot fi opriți acești teroriști. Ei văd în moartea lor ceva sfânt, o datorie de onoare. Noi ceilalți europeni vrem să trăim cât ne lasă Dumnezeu. Niciodată acești teroriști nu vor dispare. Mijloacele de protecție împotriva lor sunt ineficiente, așa cum s-a văzut în atacurile din Franța. Oricât ar vrea un guvern să elimine riscul, nu se poate. Poate se reuşete cu un guvern de genul celui din cartea lui lui George Orwell , “O mie nouă sute optzeci și patru“. 

Franţa este mai aproape de noi, de România. Totuși morții trebuiesc lăsați să se odihnească în pace! Moartea unora nu trebuie să aducă celebritate altora. Franţa în doliu mi se pare ceva ………Franţa, lasă-ţi morții să se odihnească. Apără-te Franţa, dar nu te răzbuna.

“Cine seamănă vânt culege furtună”

Ce ar trebui să înţelegem din atentatele care au zguduit una dintre cele mai mari civilizaţii europene:

1. Prostia ucide.

2. Fanaticii, indiferent de religie, sunt la fel de periculoşi.

3. Fără educaţie, democraţia e în pericol. Proştii şi fanaticii nu-şi dau seama de valoarea libertăţii.

4. Frica e cel mai mare duşman al unei societăţi democratice.

5. Sărăcia naşte monştri.

6. Dispreţul majorităţii faţă de emigranţi şi faţă de minorităţi nu produce decât ură în orice societate, oricât de evoluată ar fi.

7. Cei puternici şi cei cu mai multe şanse trebuie să-şi asume responsabilităţi faţă de cei aflaţi la marginea societăţii.

8. Terorismul e o boală. Nu poate fi vindecată fără a înţelege cauzele.

9. Instituțiile democratice nu trebuie să aibă nicio legătură cu religia, cu nicio religie.

10. Libertatea cuvântului e sacră, dar există riscuri când aceasta e folosită fără responsabilitate. Dar tocmai de aceea e libertate.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte