Syriza, daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Syriza, sigla

Syriza, sigla

Syriza, daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra!

Rezultatul alegerilor din Grecia a adus la putere stânga radicală. Coaliția Stângii Radicale: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Synaspismos Rizospastikís Aristerás), cunoscut în limbajul cotidian prin acronimul SYRIZA, este un partid politic de stânga, din Grecia, fondat inițial ca o coaliție a stângi cu partidele radicale de stânga.

Noul Prim Ministru al Greciei, Alexis Tsipras, a primit o serie de semnale de genul “dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră”, de la liderii europeni dar și de peste ocean. “Sperăm să cooperăm strâns cu noul Guvern”, Mark Stroh, purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate națională, Wahington;  “Pentru noi este important ca măsurile noului guvern să vizeze continuarea relansării economice a Greciei, ceea ce implică faptul ca angajamentele asumate să fie respectate”– Steffen Andreas Seibert,  secretarul de presă al Cancelarului Angela Merkel; “Apartenenta la zona euro înseamnă sa respecți acordurile deja convenite”,  presedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

UPDATE Grecia: “Problemele sunt încă acolo, nu au dispărut” odată cu alegerile (Dijsselbloem)

Întrebat într-o conferință de presă dacă troica de creditori publici ai Greciei ar reveni la Atena pentru a încheia revizuirea programului actual de ajutor, Dijsselbloem a subliniat că trebuie să se aștepte “poziția noului guvern” al primului ministru grec Alexis Tsipras “cu privire la viitorul programului”.

UE a fixat Greciei limita la sfârșitul lunii februarie pentru a îndeplini anumite reforme necesare pentru deblocarea a aproximativ șapte miliarde de euro de ajutor, un termen considerat de Tsipras că “nu înseamnă nimic”, amintește AFP.sursa Agerpress

Syriza, daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra!

“Datoriile Greciei nu sunt sustenabile la nivelul actual, toate solutiile care nu vor include o reducere reala a acestor datorii nu vor face decat sa declanseze o noua criza in statul elen”, a avertizat Jesus Castillo, analist la banca Natixis.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, l-a invitat pe premierul desemnat al Greciei, Alexis Tsipras, sa vina “rapid” la Paris, anunța surse oficiale citate de AFP, potrivit Mediafax.
“Franța va fi alături de Grecia in aceasta perioada importanta pentru viitorul tarii, in scopul regăsirii drumului spre stabilitate si creștere economica, in spiritul solidarității si responsabilității europenilor,…..Il invitam pe domnul Tsipras sa vina rapid la Paris” “Grecia este in zona euro, Grecia vrea sa rămână in zona euro si Grecia va rămâne in zona euro”

Chemarea la ordin ( ce altceva să însemne acel “rapid”) arată îngrijorare răspândirii fenomenului Syriza în Europa.

Alexis Tsipras, liderul Syriza: “Grecii au scris istorie. Grecia lasa in urma sa austeritatea distructiva, frica si autoritarismul. Lasa in urma cinci ani de umilința si durere. Verdictul grecilor este ca s-a terminat cu troica (n.r. cei trei creditori internationali: BCE, UE, FMI).”

Iată de ce se teme UE: Stânga radicală franceză, şi Frontul Naţional au salutat luni victoria partidului Syriza al lui Alexis Tsipras; Liderul Frontului de Stânga, aliat al Partidului comunist, Jean-Luc Melenchon: “Ne putem gândi că, printr-un efect de domino, Europa poate fi refondată, reorganizată într-un mod complet diferit” ; Marine Le Pen, a salutat “palma democratică monstruoasă pe care poporul grec tocmai a administrat-o Uniunii Europene”.

La noi alegerea domnului Iohanis ca președinte al României a arătat faptul că românii s-au săturat de guvernarea autointitulată de stânga. Astfel de derapaje spre maximă corupţie din partea PSD au dus la reacţia ce au ales un preşedinte cu alte concepții ce  va încerca să orienteze guvernul spre o doctrină liberală.

PSD, clădit pe baza membrilor PCR din eșalonul doi şi trei dar şi, a ofițerilor vechii securităţi a compromis conceptul de stângă politică! O Syriza în România este mai greu să apară  pe scena politică, gratie partidului de corupți şi inculţi, PSD.

Articole pe aceeași tema

Din 1832, Angela Merkel ține Grecia cu zăbala-n gură. Acum, Syriza o va salva

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte