Timbre fiscale. De ce nu sunt nicăieri de vânzare?

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Timbre fiscale lipsă în România

Timbre fiscale: lipsă în România

Timbre fiscale. De ce nu sunt nicăieri de vânzare?

Astăzi am avut nevoie de  de timbre fiscale. Am cautat la oficiul postal, singurul de la mine din oraş!  Nu există timbre fiscale de peste un an de zile. Discutând la telefon cu diriginta oficiului poştal Olteniţa, unde am căutat iniţial timbre fiscale, aceasta mi-a spus că are comenzi nenumărate pentru aceste timbre fiscale, comenzi care nu sunt de peste un an onorate. Chiar m-a invitat la Oficiul Poştal pentru a-mi demonstra veridicitatea celor spuse. Am luat-o pe fir în sus. Oficiul poştal judeţean Călăraşi mi s-a spus că nici la ei nu sunt, poate că ştiu ceva cei de la  Ministerul de Finanțe.

Sunând la mai multe oficii poştale din Bucureşti peste tot mi s-a spus că nu mai au şi nu ştiu când vor primi timbre fiscale.

Ca să nu fiu cârcotaş am sunat şi la 021 9393 111, număr de la InfoPost – Relaţii Clienţi Poşta Română. Aici o doamna cu care am vorbit mi-a spus inițial că la oficiile poştale din Bucureşti se găsesc, ulterior, la al doilea apel a spus că am înțeles eu greșit.

La minister am sunat la centrala telefonică unde am încercat mai multe interioare indicate de o doamnă amabilă de la relații cu publicul mi le-a recomandat. La unele mi-au răspuns nişte voci îngrețoșate, dar am ajuns la un domn Ionuţ care m-a ascultat şi mi-a promis că se va interesa şi mă va suna înapoi. Aştept dar nu pre mult.

Întrebarea logică este de ce nu se găsesc aceste timbre pe piaţă. Ori ministerul de finanțe nu mai are nevoie bani, ori lipsa de interes a unor funcţionari. Mai există şi varianta prin care se pare că ministerul vrea să înlocuiască aceste timbre cu alte mijloace de taxare mult mai scumpe şi mai incomode pentru cetăţean.  Domnule Ministr al Finanţelor Publice, Darius Bogdan Vâlcov vezi ce faci. Încasezi TVA la TVA, mărești taxe si impozite, unde te crezi?

Update

05.02.2014

Îmi pare rău că am acuzat Ministerul de Finanțe de absența timbrelor de pe piață. În urma investigațiilor am aflat că de fapt ANAF se ocupă de emiterea acestor timbre. Am încercat  să  aflu de la aceștia ce se întâmplă și iată rezultatul demersurilor mele.

Timbre exista pe piață, dar nu sunt corect distribuite de Poșta Română, care nu a făcut alte comenzi, pentru o noua serie de timbre fiscale.

În locurile unde se găsesc timbre nu sunt de valoarea dorită, 2 sau 3 lei, Ci de valori mult mai mari.

În concluzie este vorba de proasta organizare a postei române, de o proasta colaborare dintre aceasta și ANAF. Cine suferă? Cetățeanul de rând care nu poate obține unele acte necesare datorita lipsei acestor timbre fiscale.

In anexa aveți  Scrisoare adresată , Directorului general al Postei Române

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Acu ce vrei sa ți le aducă ție ca ești mai fațos? Au și ei treburile lor frate!

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte