Minsk, summit, politicienii europeni laudă rezultatele

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Minsk. Președintele rus Vladimir Putin, președintele francez Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel și președintele Ucrainei Poroșenko © Nikolai Petrov / BELTA / TASS

Minsk. Președintele rus Vladimir Putin, președintele francez Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel și președintele Ucrainei Poroșenko © Nikolai Petrov / BELTA / TASS

Minsk. Oficialii din Germania, Italia și Danemarca au lăudat rezultatele summit-ului  referitor la Ucraina!

COPENHAGA, 12 februarie, 14:30 UTC+3 / TASS /.  Ministrul de externe al Danemarcei,  Martin Lidegaard a lăudat acordul încheiat la summit-ului de la Minsk, referitor la Ucraina.

“O veste excelentă de la Minsk, care, cred eu, va fi găsită satisfăcătoare de toţi”, a spus Lidegaard. “Este important de subliniat, totuși, că această bucurie se poate materializa doar dacă încetare a focului este implementată și menținută”, a menționat el. “Prefer să fiu optimist”, a spus ministrul.

Prim-ministrul italian Matteo Renzi, care a ajuns astăzi la Bruxelles, a numit rezultatul discuțiilor Minsk “un rezultat mare.”

Președintele Parlamentului European Martin Schultz a salutat, de asemenea, acordul de încetare a focului încheiat la Minsk : “Acum, toate părțile trebuie să-l pună în aplicare, transformând cuvintele în fapte”, a concluzionat el”.

Oficialii germani au fost  mai rezervaşi în observațiile lor cu privire la rezultatele discuțiilor Minsk. Toate părțile au conlucrat spre realizarea de progrese, discuțiile au fost “foarte dificile”, dar rezultatele lor sunt “nu neapărat un progres”, a declarat ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier.

“Acordurile de azi nu sunt nici o soluție universală, nici un progres major”, a adăugat Steinmeier.

A fost acordată o perioada de timp  pentru punerea în aplicare a acordurilor Minsk în urma discuţiilor  din “Normandy Quartet”, a menționat el. “Pentru prima data, am stabilit un termen limită pentru punerea în aplicare a acordurilor Minsk – privind alegerile, controlul la frontieră, schimbul de prizonieri, pentru a numi doar câteva”, a spus Steinmeier.

Ministrul de externe a precizat că se așteaptă mai mult de la discuțiile Minsk. “Pentru unele persoane, acestea [rezultatele] vor părea insuficiente. Am dorit să ajungă la un rezultat mai bun”, a spus el. “Acest lucru este ceea ce președinții Rusiei și Ucrainei au convenit” a concluzionat el.

Prim-ministrul Finlandei Alexander Stubb a spus că acordurile încheiate pot să însemne că “nu vor exista sancțiuni ale UE împotriva Rusiei.”

Sursa TASS

Putin s-a șters la fund cu Merkel &Co

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Un comentariu

  1. Îmi pare bine să îl pupe în cur, dar să ne lase pe noi în pace. Americanii sa treacă acasă!

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte