Democratie Directa Romania

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Initierea miscarii pentru Democratie Directa!!!

“VOT DIRECT pentru TOTI”

Ideile si propunerile de pe acest website au la baza ideile si programul partidului democratie directe din Suedia.  In cursul acestui an, miscarile de democratie directa din Suedia s-au reunit (formand un unic partid oficial inregistrat si participant in alegeri) sub denumirea de Direkt Demokraterna (Democratie Directa).

Propunerea este ca oricine are un calculator/laptop/tableta/smartphone si doreste sa se implice activ, sa se alature in vederea formarii unui partid apolitic, online, fara structuri de conducere, in care toate functiile vor fi sub vot non stop.

De asemenea, punctele din program, daca trebuie sa fie un program, vor fi votate de toti, functie de propunerile facute de orice membru si vor putea fi oricand readuse in discutie pentru a fi ajustat/imbunatatite si apoi resupuse votului tuturor membrilor.

Toate punctele din program at trebui sa fie doar propuneri, iar in cazul ajungerii/obtinerii majoritatii in Parlament sa fie supuse referendumului intregului electorat.
Pentru a se “legitima” cei ce isi doresc puterea, adauga dupa cuvantul  DEMOCRATIE (= puterea poporului) tot felul de alti termeni  (reprezentativa, participativa, deliberativa, etc) care sa adoarma vigilenta populatiei si sa le creeze iluzia, cum ca, de fapt ei/voi, populatia, ar avea ceva de spus.

Dar intrucat DEMOCRATIA este una singura si pentru a face acest lucru clar, suntem nevoiti sa adaugam termenul de DIRECTA, tocmai pentru a nu mai exista dubii si interpretari.

“Democrația reprezentativă” de astăzi a încetat să funcționeze în conformitate cu teoria.

Politicienii “full-time” sunt controlati de interese personale sau de incompetență, iar interesele fundamentale ale cetățenilor sunt ignorate.

Clasa politica, cu intentie, se face ca nu intelege ce inseamna cu adevarat democrația  (Democrație = puterea poporului) cu scopul de a si proteja puterea, cat și pentru asi insusi felia mare de tort.
Ei nu au argumente pentru dezbateri deschise în fața cetățenilor susținand că competența lor nu poate fi comparata cu competența maselor.

Daca lăsam această regulă “un grup decide pentru toti” sa devina normă pentru “democrație”, atunci, dictatura ne bate la usa.

Este foarte important să dezvoltăm democrația reală în timp ce acesta mai este cat de cat încă posibila.
Încă mai avem dreptul de a ne organiza asa ca hai sa o facem acum pana nu este prea tarziu!
Impreună sa ne asiguram că punctele noastre de vedere sunt adoptate de putere.

Putem pune in functiune puterea tuturor cetățenilor doar dacă ne putem uni.

Cea mai importantă sarcină pe care Democratia Directa o are este de a oferi cetățenilor posibilitatea de a elimina rapid politicienii atunci când iau decizii proaste, dar, de asemenea, capacitatea de a sprijini persoanele com

Sursa radio edera

 

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. 👿 Bai nene tu mai vrei democratie în totalitarism? Nu vezi ca SUA ne face sclavii lor?

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte