Momentul adevărului. Analiza lui JOSCHKA FISCHER

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Momentul adevărului. Analiza lui JOSCHKA FISCHER

Momentul Adevarului

Momentul Adevarului

Angela Merkel momentul  adevărului articol apărut în paginile site-ului project-syndicate.org  publicat de   fost ministru de externe al Germaniei arată temerile politicienilor germani pe care îi reprezinta acesta.

Iata câteva spicuiri din articol:

BERLIN – În ultimele două săptămâni, cele două crize cu care se confruntă Europa – în Ucraina și Grecia – ambele  s-au dezvoltat rapid. In fiecare caz, Germania și cancelarul său, Angela Merkel, au fost în centrul eforturilor pentru a se  ajunge la o soluție diplomatică. Acesta este un nou rol al Germania, dar cu care nu este obișnuită.
Cea mai recentă încercare de a opri războiul din estul Ucrainei prin mijloace diplomatice a avut un termen de valabilitate mai scurt decât prima încercare din septembrie anul trecut. Noul acord –  la fel ca cel precedent, Minsk 1-, de facto a recunoscut că Ucraina a fost împărțită prin mijloace militare. În cazul în care linia de demarcație rămâne neclară, deoarece președintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să obțină și portul  strategic Mariupol, la Marea Azov  o punte terestră  între Rusia și peninsula Crimeea. Mai mult decât atât, ocuparea portului  Mariupol ar păstra deschisă opțiunea de a cuceri sudul Ucrainei, inclusiv Odesa, și extinderea controlului rusesc pe  tot drumul spre Transnistria, enclava ilegală a Rusiei în Republica Moldova.

Prin utilizarea forței militare, Putin a atins scopul principal al politicii Rusiei: controlul asupra estului Ucrainei și destabilizarea permanentă a țării în ansamblu. Într-adevăr, Minsk II este doar o reflectare a faptelor din teren…………

Momentul adevărului. Analiza lui JOSCHKA FISCHER

Merkel reflectă acest rol schimbat. Cei zece ani în care s-a aflat la putere au fost în mare parte caracterizați printr-o nouă eră, Biedermeier când  soarele strălucea deasupra Germaniei și a economiei sale, și Merkel considera ca cea mai mare datoria a ei este aceea de a menține sentimentul cetățenilor de bine pentru a nu fi prea atenți la politică. Dar noul rol al Germaniei în Europa a pus capăt în mod brutal  noi ere Merkel Biedermeier. Politica sa nu se mai ghidează be baza “pașilor mici”; acum ea se confruntă cu noi și serioase amenințări strategice care îi vin pe cap.

Read more at http://www.project-syndicate.org/commentary/merkel-greece-ukraine-crises-by-joschka-fischer-2015-02#UCk2tc6l7deIQKI1.99

Momentul adevărului. Analiza lui JOSCHKA FISCHER

Chiar dacă JOSCHKA FISCHER  vede necesara o mai buna colaborare cu SUA, nu vad de ce Germania să mai aibă încredere în Obama și de fapt în tot guvernul american, odată ce dovezile arată clar interceptarea de către Agenția Națională pentru Securitate a SUA (NSA), doar în ultimii 3-4 ani, a circa jumătate de miliard de conexiuni internautice ale întregului popor german, culminând cu ascultarea timp de ani de zile a telefonului cancelarului Angela Merkel. Acestea nu au putut fi depășite diplomatic, în ultimul an, decât în numele necesității unui front comun împotriva Rusiei, pe fondul crizei din Ucraina. Însă zilele trecute, aceste eforturi de compromis diplomatic au primit o lovitură năucitoare, pactul Minsk II, pact ce oferă Rusiei un avantaj diplomatic și strategic considerabil.

Demn de citit și    Edward Snowden similitudini Pacepa

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte