Loc de munca în Romania

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Loc de munca în Romania

Loc de munca în Romania

Candidați pentru un loc de munca în România găsești uşor cu Anunțuri in ziare. Am o companie  ce are ca domeniu de activitate construcția de nave.  Din păcate am pornit la drum cu oameni din vechea generație. Timpul își spune cuvântul și aceștia, cei care au fost performanți la un moment dat, nu mai corespund cerințelor mai ales pentru că au îmbătrânit. Cel mai tânăr are 62 de ani. Ei au fost învățați cu alt stil de munca, mai rudimentar, dar au evoluat profesional. Fizic, vârsta îşi spune cuvântul.

În încercarea mea de  a dezvolta firma  am  angajat de multe ori tineri, fără nici o experiență și am dorit sa îi calific. Unii au reușit devenind buni meseriași, apoi plecând să lucreze în străinătate, alți au renunțat pentru ca munca de navalist este într-adevăr foarte grea. Un loc de munca îl găsești, dar este  greu sa îl păstrezi.

Nu știu cum dar am aflat de cineva care ar putea sa publice anunțuri în ziare locale.  Am discutat si am convenit sa public un  Anunț în Gazeta de Sud  solicitând angajarea a 50 de muncitori calificați și necalificați în meseriile de sudori, lăcătuși, tubulatori și constructori navali.

Loc de munca în Romania

După ce s-au înscris circa 100 de candidați am decis sa plec la Slatina împreună cu un alt inginer din compania mea, pentru selecție. Am închiriat un atelier de la o firma  locala pentru ca cei ce spuneau ca sunt calificați sa dea o proba de lucru.

Am găsit în special sudori destul de bine pregătiți, dar pretențiile lor salariale erau prea mari. Trebuie sa spun ca cei selecționați, care au venit deja la firma mea, au asigurată cazarea la un bloc de garsoniere şi o masa calda pe zi. Cei care nu sunt calificați urmează cursuri de calificare prin diferite forme de învățământ profesional. Deja am observat la mulți dintre ei  o mare dorința de a învăţa, dar şi progrese mari în domeniul de activitate ales.

În cele din urmă reușesc să îmi întineresc personalul şi cu sprijinul celor mai vârstnici din companie!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.