Clima incepe sa se schimbe mai repede

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Clima! Tendinţa de schimbare a temperaturii este în creștere și va continua să fie aşa, după cum se vede de aici, marcat cu linie groasă gri. Acest model prezintă perioade măsurate de 40 de ani, un interval de timp care reflectă durata medie de viata a oamenilor.

Clima! Tendinţa de schimbare a temperaturii este în creștere și va continua să fie aşa, după cum se vede de aici, marcat cu linie groasă gri. Acest model prezintă perioade măsurate de 40 de ani, un interval de timp care reflectă durata medie de viata a oamenilor.

Clima începe sa se schimbe mai repede

 Fragmente din articolul   The climate is starting to change fastermă duc cu gândyâul la două ipoteye

College Park, Maryland. – O analiză a modificărilor climatice care au loc în ultimele le decenii sugerează că aceste schimbări au loc mai repede decât mediile  istorice anterioare  și au început să se accelereze. Pământul intră într-o perioadă de schimbări climatice, care va fi probabil mai rapidă decât ceea care a  avut loc, în mod natural, în ultimii o mie de ani, se arată într-un document despre schimbările climatice, arătând că oameni trebuie să trăiască adaptându-se la o lume mai călduroasă.

În acest studiu, omul de știință  Steve Smith și colegii săi de la Departamentul de Energie al Pacific Northwest National Laboratory a examinat istoric și a elaborat  proiectul pentru  schimbările climatice din viitor pentru decenii, mai degrabă decât pentru secole. Ei doresc să  determine  tendințele creșterii temperaturi care sunt resimțite de oameni chiar de azi.

Clima începe să se schimbe mai repede

“Ne-am concentrat la schimbările pe perioade de 40 de ani, care sunt similare cu durata de viață a infrastructurii construite de om, cum ar fi clădiri și drumuri”, a declarat autorul principal Steve Smith. “Pe termen scurt, va trebui să ne adaptăm la aceste schimbări.”

Despre  CMIP
În general, Pământul se încălzește datorită creșterii concentrației gazelor cu efect de seră din atmosferă. Dar creșterea nu este lină, normală. Deși schimbările naturale de temperatură au fost mult timp studiate, au fost mai puțin înțelese. Problema  este cât de repede s-au schimbat valorile temperaturii în trecut și cum se vor schimba în viitor, într-o perioadă relevantă pentru societate,  cum ar fi pe parcursul vieții unei persoane. O mai bună înțelegere a vitezei cu care se poate schimba clima ar putea ajuta factorii de decizie mai bine se se pregătească pentru efectele sale.

Pentru a examina ratele de schimbare, Smith și colegii săi de la Institutul de cercetare a schimbărilor globale au dezvoltat o colaborare cu PNNL (Laboratorul Național al Pacificului de Nor-Vest) și la Universitatea din Maryland,  College Park, și au reluat Proiectul CMIP care combină simulări de modele climatice din întreaga lume și compară rezultatele modelului.

Clima începe sa se schimbe mai repede

Toate modelele CMIP utilizând  aceleași date pentru concentrațiile de gaze de seră din trecut și viitor, emisiile poluante, precum și modificările la modul în care este folosit terenul, care poate prelua o parte din gazele cu efect de seră, sau nu,au dat aceleași rezultate. Cu cât mai multe modele ajung la acelaşi rezultat, cu atât mai multă încredere în rezultatele lor.

Echipa a calculat cât de repede au evoluat temperaturile între 1850 și 1930, perioada de când  oamenii au început să păstreze înregistrării şi în care cantitatea de gaze emise de combustibili fosili în atmosfera a fost redusă. Comparativ, aceste rate ale temperaturi au fost reconstituite și din surse naturale de informare, cum ar fi de la inele de copac, corali și bucăți de gheață formate în ultimii 2000 de ani.

Luate împreună, simulările o perioadă de timp mai scurtă au fost similare cu reconstituirile făcute pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce sugerează modelele reflectă realitatea.

Deși nu a existat o creștere majoră a temperaturii medii globale în această perioadă de timp, temperatura Pământului a fluctuat datorită variabilității naturale. Rata de schimbare pe perioade de 40 de ani în America de Nord și Europa au variat cu circa 0,2 grade Celsius pe deceniu. Modelele pe calculator și reconstituirile au concordat în mare măsură la  aceste niveluri de variabilitate naturală……Continuarea aici

Clima începe sa se schimbe mai repede

Sigur aceste date și altele preluate de pe site-ul Pacific Nortwest National Laboratory, mă duc cu gândul la două ipoteze:

  1. Planul adepților guvernului mondial prevăd o reducere a populației globului la 500 milione de locuitori. În faza actuală se încearcă o selecție forțată a populației Pământului pentru alegerea indivizilor cei mai rezistenți;
  2. Inconștiența conducătorilor statelor mari ale lumii, în special SUA, ne pune în linie dreaptă pentru autodistrugerea speciei umane. Mutarea conflictelor militare în Europa este salvarea situației, în gândirea lor paranoică. Informațiile de pe site-ul menționat caută să dea gir științific acțiunilor militare ale SUA, cel mai mare poluator  care distruge clima fiind războiul!.

Adio Tera! Clima începe sa se schimbe mai repede! Sfârșitul Pământului este aproape.

Articole interesante :

  1.  Incendii devastatoare la Cape Town, Africa de sud
  2. SUA Apa de ploaie impozitată de stat

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

  1. Acum te-ai deşteptat frate? Americanii aşa sunt de când au omorât pe indieni!

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.