Fracturarea hidraulica, o metodă controversată





Fracturarea hidraulica, o metodă controversată.
Aseară am vizionat filmul “10.5 – 10,5 pe scara Richter (2004)” al regizorului John Lafia. Daca despre calităţile artistice ale filmului nu am ce sa spun, mă voi referi la subiectul filmului.
În goana după bani si petrol, o companie care folsește fracturarea hidraulica depășește limitele şi astfel oraşul Los Angeles ajunge în pragul dezastrului, dar ca un efect de domino va fi distrusă întreaga lume.
Chiar dacă este vorba de o fantezie, scenariul poate oricând sa devină real atâta timp cât mai marii lumii cred ca pot face ce vor.
Despre fracturarea hidraulică am găsit un articol interesant pe site-ul truthstreammedia.com : Shock: Fracking Used to Inject Nuclear Waste Underground for Decades.
În articolul respectiv se vorbește despre faptul ca această metodă “permite industriei americane să injecteze solul cu o sumedenie de substanțe toxice, multe dintre ele cancerigene, adânc sub pământ; aceste metode oricum par ridicol de periculoase, chiar stupide, fără a intra în mai multe detalii.”
Aceste dezvăluiri au fost făcute de unele yiare din America în anul 1964. Articolele au fost publicate in:
- Great Bend Tribune, pe 19 aprilie 1964
- Warren Times-Mirror, pe 22 aprilie 1964
- Lubbock Avalanche Journal, pe 26 aprilie 1964
- San Antonio Express News, pe 3 mai 1964
- Denton Record Chronicle, pe 15 iunie 1964
- Fracturarea hidraulica, o metodă controversată
- Fracturarea hidraulica, o metodă controversată
Iată ce se spune în articole:
“Doua dintre tehnologiile dezvoltate în industria petrolieră o sa rezolve o problema majora din industria energetica nucleara. Este vorba de problema debarasării de deșeuri radioactive, deosebit de periculoase.”
“Cercetatorii de la centrul Halliburton Co’s Technical Center în colaborare cu cercetătorii de la Oak Ridge National Laboratory, au combinat doua tehnologii, cea a cimentării puțului petrolier si cea a tehnicii de stimulare a producției din fracturarea hidraulica pentru a îngropa deșeuri radioactive într-o formațiune impenetrabila de șist la o mie de picioare cca (300 m) sub pământ.”
“Metoda folosita la Oak Ridge începe prin a amesteca deșeurile cu un amestec de ciment, apoi pompand amestecul intr-unul din puțurile săpate in șistul Conasuaga, iar apoi fracturand sistul pentru a forma o crapatura orizontala. Aceasta crapatura este umpluta cu amestecul si formeaza un strat, subtire, orizontal, pe o lungime de cateva sute de picioare. Amestecul se intaraste si va retine pentru totdeauna deseul radioactiv in aceasta noua formatiune.”
“Union Carbide Corp, ce deține facilitați la Oak Ridge pentru Comisia pentru Energie Atomica din SUA si Halliburton, ce ofera servicii specializate din industria petroliera, precum fracturarea hidraulica, au colaborat pentru acest proiect începând cu anul 1960.”
Pentru că americanii nu mai pot face acest lucru la ei, au venit şi la Pungeşti ca să poată injecta resturile lor aici. Aşa se procedează într-o colonie cu armata de ocupaţie prezentă pe teritoriul său.
Mulţumesc celor de la searchnewsglobal.wordpress.com care au tradus articolul din limba engleză.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.