Ajutor financiar nu, cooperare Rusia-Grecia da!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Ajutor financiar nu, cooperare Rusia-Grecia da! Conducta propusa de Putin

Ajutor financiar nu, cooperare Rusia-Grecia da! Conducta propusa de Putin

Ajutor financiar nu, cooperare Rusia-Grecia da! Întâlnirea de la Moscova. Vladimir Putin—

 Președintele rus Vladimir Putin s-a oferit miercuri să consolideze cooperarea cu Grecia în domeniul energiei și industrie, dar nu şi de  a extinde un ajutor financiar direct, care ar putea complica negocierile dintre Grecia şi creditorii săi europeni, după cum anunţă AP

La sfârşitul întâlnirii cu prim-ministrul grec, Alexis Tsipras, Putin a respins acuzațiile conform cărora Moscova încearcă să atragă Grecia în conul său de influenţă pentru a face ca Uniunea Europeană să ușureze sancțiunile împotriva Rusiei, instituite ca urmare a conflictului din Ucraina.

Înaintea întâlnirii dintre cei doi lideri au existat, speculații conform cărora Tsipras ar putea solicita ajutor financiar din partea Rusiei  pentru a obține un avantaj în negociere cu creditorii săi europeni. Grecia este în curs de negocieri aprinse cu creditorii, care doresc ca Grecia să adopte o serie de reforme înainte de a le oferi mai multe împrumuturi pentru salvarea ţări.

Grecia va rămâne  fără bani în câteva săptămâni dacă nu primește ajutor financiar, iar unii observatori au afirmat că Tsipras a încercat să șantajeze UE prin crearea unei  imagini   în care Rusia o va ajuta. Putin a declarat, după discuțiile avute cu promministrul Alexis Tsipras că acesta nu au cerut nici un ajutor, dar că Rusia dorește să aprofundeze cooperarea în domeniul energiei și a industriei.

El s-a oferit să contribuie la crearea unor  asociații agricole în participație, cu Grecia, pentru a permite să reia exporturile de  alimente  către Rusia, exporturi  blocate anul trecut de interdicția ca ţările membre UE să mai exporte alimente în această ţară.

Putin a spus că a propus, o posibilă investiție rusă în energie și alte proiecte. El a sugerat extinderea unei conducte de gaz care să traverseze Turcia în Grecia, spunând că o astfel de investiţie poate oferi câştiguri de milioane de dolari   din taxa de tranzitare. “Aceasta va crește statutul geopolitic al Greciei și o va transforma într-o țară de tranzit cu importanță majoră”, a spus el.

Mai multe Putin offers cooperation with Greece

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte