Zonele agricole ale Siberiei sub foc!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Zonele agricole ale Siberiei sub foc! Pompier stinge focul din Khakassia

Zonele agricole ale Siberiei sub foc! Pompier stinge focul din Khakassia

Zonele agricole ale Siberiei sub foc!

Juneau Empire com citând AP spune că:  Incendiile din zonele agricole ale Siberiei au scăpat de sub control şi circa 15 persoane şi-au pierdut viaţa iar mai multe sute sunt rănite. Mai mult de 1000 de case din Siberia sunt distruse sau deteriorate, au declarat autoritățile luni.

Incendiile au izbucnit în Khakassia, o regiune din sud-estul Siberiei, unde agricultorii agricultori au dat foc la iarba uscată de pe terenurile lor, foc ce s-a răspândit rapid din cauza vântului puternic. “Aceste incendii nu s-ar fi întâmplat dacă oamenii nu se jucau cu focul”, a declarat adjunctul ministrului pentru  Situații de Urgență, Alexandru Chupriyan într-o declarație de presă. Chupriyan a spus că zeci de case ard în Rusia, în fiecare an, din cauză că agricultorii încearcă să ardă iarba uscată.

Ministerul Sănătății , a declarat luni că 15 de persoane, inclusiv un copil au murit și 393 de persoane au fost rănite. Incendiile au lăsat 5.000 de persoane fără adăpost și reconstrucția va costa  aproximativ 5 miliarde de ruble (94 milioane dolari), a declarat  șeful regiunii, Viktor Zimin.

Până  dimineața au fost stinse  incendiile în toate 38 de sate din zonă, cu ajutorul aeronavelor și a 6.000 de pompieri, a declarat ministrul pentru Situații de Urgență, Vladimir Puchkov, adăugând că echipele de salvare vor  rămâne în zona până vor fi stinse complet toate focarele

Zonele agricole ale Siberiei sub foc!

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.