NOVINITE! Ştiri pe scurt

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
NOVINITE! Ştiri pe scurt. Uriasul panou solar al statiei internationale

NOVINITE! Ştiri pe scurt. Uriasul panou solar al statiei internationale

NOVINITE! Ştiri pe scurt

Oamenii de ştiinţă bulgari deyvolta prima Seră Spaţială

 Oamenii de stiintţă bulgari, care după ruşi şi americani sunt a treia naţiune care se ocupă de aşa ceva, au dezvoltat prima seră spaţială, la bordul Stației Internaţionale Spaţiale. Taniya Ivanova, este liderul echipei bulgare care a dezvoltat această primă seră spaţială. După cum spune aceasta, slatele preparate cu legume cultivate astfel au fost considerate de membrii ehipajului mult mai gustoase decât cele de pe pământ. Programul, este numit “Oamenii pe Marte” şi este o pregătire a călătoriei spre Marte a pământenilor prevăzută pentru anul 2030.

NOVINITE! Ştiri pe scurt

Ministrul Economiei Rusiei Alexander Novak. Fotografie de EPA / BGNES

Ministrul Economiei Rusiei Alexander Novak. Fotografie de EPA / BGNES

Turkish Stream Route ar putea fi extinsă

Grecia , Macedonia , Serbia, Ungaria și Austria ar putea fi incluse în traseul așa-numitul traseu al conductei de gaz ” Turkish Stream Route ” a declarat ministrul rus al energiei , Alexander Novak .

Novak a explicat marţi, într-un interviu la postul de televiziune  Rossiya-24 ,  că Moscova este lider al  discuțiilor active pentru  cu țările în care infrastructura este stabilă pentru instalarea unei conducte de gaz. “Știu că există multe țări interesate, cu care am negociat  construirea acestei infrastructuri, şi am găsit un un astfel de traseu  posibil: gaz livrările de gaz prin  Turcia,  Grecia , Macedonia , Serbia și Ungaria pentru Austria -. Baumgartner, ”  Potrivit declaraţiei lui Novak, o  parte a traseului ar putea coincide cu cea prevăzută pentru proiectul acum abandonat, South Stream .

Turkish Stream Route a fost lansat  în luna decembrie ca un înlocuitor pentru South Stream, o conductă proiectat să transporte gaz prin Bulgaria la Europa Centrală pe care Rusia l-a abandonat în decembrie ca urmare a poziţiei UE și Bulgariei  devenite reticente in a emite autorizatii de constructie. Ideea originală a Turkish Stream Route a fost de a livra gaze naturale către Turcia iar  țările europene putând fi şi ele alimentate cu gaze, furnizate prin intermediul unui centru de distribuție de la granița cu Grecia.

NOVINITE! Ştiri pe scurt

Preşedintele Obama şi ministrul finanţelor din Grecia Yanis Varoufakis

Preşedintele Obama şi ministrul finanţelor din Grecia Yanis Varoufakis

În timp ce SUA solicită Greciei reforme, planul energetic cu Rusia continuă

Președintele SUA  Barack Obama a cerut Greciei să realizeze reforme în scopul de a asigura în continuare planul de salvare cu creditorii săi internaționali.

În același timp, Grecia și Rusia  lucrează la un memorandum pentru construcția unei conducte de gaz natural pe teritoriul Greciei.

Potrivit unor surse, memorandumul ar putea fi semnat la începutul  săptămâni viitoare la Atena, cu participarea ministrului Energiei , Alexander Novak , în numele Rusiei.

Noul proiect,va conecta  la conducta de alimentare cu gaze ruseşti a Turciei cu sudul Europei şi se  așteptată să devină operațional în 2016.

Costul estimat al conductei , care va urmări   granița greco-turcă până în  Macedonia, este de 2 EUR B.(două miliarde Euro)

Potrivit unor surse, Rusia va face o plată în avans pentru taxele  din taxele de tranzit.

Plata, care s-ar putea ridica la 5 miliarde  de euro, ar putea fi cheia pentru rezolvarea pericolului în care este  Grecia în prezent.

NOVINITE! Ştiri pe scurt

Cetetea Belogradchik  străjuită de stânci

Cetetea Belogradchik străjuită de stânci

Bulgaria şi România plan pentru deschiderea Centrului Comun de Turism în China

Guvernul bulgar a aprobat proiectul unui  protocol de intenție între ministerele de turism  din Bulgaria şi România, care prevede crearea unui  centru turistic  comun în China.

Specificul pe piețelor asiatice, în special cea din China, necesită dezvoltarea de rute  culturale , un domeniu în care Bulgaria și România ar putea oferi produse interesante.

Proiectul își propune să integreze traseele în servicii turistice transnaționale și transfrontaliere, care atrag prin patrimoniul  cultural-istoric roman ca  și etno cultura din regiune.

NOVINITE! Ştiri pe scurt

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.