Rasfoind Le Monde.

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Rasfoind Le Monde.

Rasfoind Le Monde.

Rasfoind Le Monde.

Ce reprezintă figurile geometrice descoperite în deşertul Gobi?

Arheologul Lyu Enguo crede că a rezolvat misterul celor 200 cercuri din piatră descoperite în mai multe locuri ale provincieie Xinjiang (China). Conform interpretării acestuia, aceste figuri geometrice răspândite pe o suprafață de 20 de km² în deşertul Gobi, sunt locuri de cult construite de triburile nomade. Anumite structuri sunt într-adevăr construite din pietre ce nu se găsesc în această zonă.

Rasfoind Le Monde.

Barack Obama şi Raul Castro coborând din avion în  Panama pentru a consacra o dezgheţare istorică.

Conducătorii american şi cubanez s-au întâlnit vineri 10 aprilie pentru o strângere de mână istorică care să marcheze normalizarea relaţiilor dintre cele două state după 53 de ani de antagonism.Un pas mai mult decât istoric în istoria relaţiilor dintre Cuba şi Statele Unite.  Inamici în timpul Războiului rece sfârşesc prin a se împăca!

Rasfoind Le Monde.

Africa de Sud: “climatul xenofob afectează toate straturile societății”

Jean Philippe Remy, șeful biroului din Africa al ziarului  « Monde » cu sediul în Johannesburg, spune “, fantasmagoria conform căreia , străinii ar fi preluat controlul asupra economiei”, larg împărtășită în societate, a oferit un teren propice pentru excesele violență.

Rasfoind Le Monde.

În Columbia igluuri făcute din pneuri şi materiale reciclabile
Un ecologist columbian constrieşte  locuințe din materiale reciclate – inspirat de  modelul de Earthship hippies din anii 1970 – in orasul Choachi, situat la patruzeci km de Bogota, capitala.
Anvelopele umplute cu pământ și legat împreună cu bare de fier sunt utilizate pentru realizarea pereților, oferind flexibilitate care permite ca aceste case să reziste mai bine cutremurelor, foarte frecvente în regiune.
Utilizarea de anvelope uzate este de asemenea un avantaj pentru mediul înconjurător. Potrivit cifrelor oficiale, columbieni arunca în fiecare an, aproximativ 5,3 milioane de anvelope, aproape 100.000 de tone de cauciuc abandonate în sălbăticie.

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.