Naufragiu în Mediterana. Trezește-te lume!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Naufragiu în Mediterana. Trupul unui emigrant înecat în naufragiu!

Naufragiu în Mediterana. Trupul unui emigrant înecat în naufragiu!

Naufragiu în Mediterana

Un naufragiu în care au dispărut, cel puțin 700 de persoane au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în largul coastei Libiei. Responsabilitatea Europei este mai mult decât oricând în centrul discuției.
Scufundarea unui trauler ce transporta  emigranți din Libia, în timpul acestui  week-end este “cea mai rea tragedie” de acest tip din Marea Mediterană, cu cel puțin 700 de presupuse victime  și exercita presiune asupra  Europei. Uniunea Europeană a cerut o reuniune comună de urgență a miniștrilor de Interne și Externe luni după-amiază.

Acest naufragiu umează altuia de săptămâna trecută cu 450 de victime conform declarațiilor supraviețuitorilor, este o noua lovitura pentru Uniunea Europeană. O reuniune extraordinară a Consiliului Europei referitoare la situația emigrației din Marea Mediterană va avea loc joi la Bruxelles, a anunțat astăzi Donald Tusk.

Această reuniune a fost solicitată de duminică de către șeful guvernului italian, Matteo Renzi,sprijinit de mai mulți  omologi ai săi, inclusiv Marea Britanie David Cameron și spaniolul Mariano Rajoy. “Nu putem continua așa, nu putem accepta că sute de oameni mor încercând să traverseze marea să vină în Europa ” , a declarat Donald Tusk într-un mesaj video. El a enumerat “unele dintre subiectele care urmează a fi abordate de urgență: cum să fie oprit traficul  de persoane, cum să intensifice eforturile comune pentru salva oamenii în nevoie, cum să sprijine mai bine statele membre cele mai afectate, precum și cum să se intensifice cooperarea cu țările de origine ale acestui  tranzit ” .

Situația din Mediterana “ne privește pe toți, așa că trebuie să acționăm împreună acum” , a adăugat el. El a avertizat “să nu ne așteptăm la soluții rapide de rezolvare a cauzelor profunde ale migrației, pentru că nu este nici unul.” “Dacă ar exista, am fi pus-o în aplicare de mult timp” , a subliniat  el.

739410-la-chef-de-la-diplomatie-europeenne-federica-mogherini-le-20-avril-2015-s-adresse-a-la-presse-avant-

Federica Mogherini, Naufragiu în Mediterana

Șefa diplomației UE, italianca Federica Mogherini (foto AFP), a cerut să pună problema eventualelor noi transporturi de  emigranți pe  ordinea de zi a reuniunii miniștrilor de externe, care s-a deschis luni la Luxemburg. “Noi nu mai avem nici o scuză. Uniunea Europeană nu are alibi, statele membre nu au nici un alibi,  a insistat ea la sosire. Tragediile din ultimele zile, în ultimele luni, în ultimii ani, acest lucru este prea mult. “Avem nevoie de o acțiune imediată din partea UE și statelor membre”, a adăugat ea, invocând consolidarea funcționării european de supraveghere maritimă Triton, dar, de asemenea o mai bună distribuție a primirii emigranților în UE.

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.