eTwinning desfasurare eveniment!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
eTwinning desfasurare eveniment!

eTwinning desfasurare eveniment!

Doamna profesoară Iuliana Ciubuc a avut amabilitatea să îmi trimită un material referitor la evenimentul eTwinning, desfăşurat la Buşteni pe 09.04 2015 şi pe care îl voi publica aici.

JURNALUL  UNEI  ZILE  DIN  SĂPTĂMȂNA  “ŞCOALA  ALTFEL”

– Sǎştii mai multe, sǎ fii mai bun!”

Activitǎţi dedicate celor 10 ani de eTwinning

O zi altfel, (dintro sǎptǎmâna – altfel, întrun an – altfel), realizatǎ de o şcoalǎ-altfel

Colegiul “Ion Kalinderu”, Şcoala Sanatorialǎ, Buşteni , PH

Pregǎtitǎ din timp, cu migalǎ, cu grijǎ pentru toate detaliile unor activitǎţi “ALTFEL” , pentru ca totul sǎ fie  util şi plǎcut, atât pentru organizatori, cât şi pentru participanţi si vizitatori, cadrele didactice de la Şcoala Sanatorialǎ, Buşteni au realizat proiectul zilei de 09.04. 2015, pe care l-a intitulat “Universul ȋn ochii şi mintea copiilor”, activitate din cadrul proiectului Internaţional eTwinning ”The Harmony of Nature-The Harmony of Light”.

Deoarece anul 2015 este Anul Internaţional al Luminii , pentru cǎ  lumina ȋnseamna viaţǎ, iar viaţa este cea mai importantǎ pentru naturǎ, am ales aceastǎ temǎ, deosebit de atractivǎ şi interactivǎ pentru copiii din ȋntreaga lume, ştiind cât sunt de implicaţi  ȋn educaţia pentru mediu.Toţi cei peste 200 de parteneri de proiect (şcoli), de pe 4 continente, s-au implicat cu competentǎ şi devotament pe tot parcursul derulǎrii proiectului, fiind un util schimb de experienţǎ.

Pentru ca activitǎţile sǎ fie cât mai reuşite, am ales ca spaţiu de desfǎşurare Centrul de Vizitare “Alexandru Beldie” al Administraţiei Parcului Natural Bucegi”Sit Natura 2000”- partener de proiect de foarte mulţi ani şi de la care am obţinut sprijin ştiinţific, material, logistic, ori de câte ori le-am solicitat ajutorul.

Vǎ prezentǎm , pe scurt, imagini de la activitǎţile noastre, la care au participat cadre didactice şi elevi de pe  4 continente( peste 500 –participare directǎ şi peste  200 participare on-line , pe skype).

  1. Primirea participanţilor la Conferinţa Naţionalǎ  a fost realizatǎ de – dir. Ing Iuncu Horia şi Ing. Alexandru Coltoiu(responsabil cu educaţia pentru mediu), de la Administraţia Parcului Natural Bucegi-Sit „Natura 2000”, ȋmpreunǎ cu prof. Iuliana Ciubuc-coordonator de proiect.

Partenerii de proiec, care şi-au anunţat prezenţa, au fost conduşi  pentru a vizita exponatele din Centrul de Vizitare: colecţii de plante şi animale din Parcul Natural”Bucegi”, expoziţia internaţionalǎ  de artǎ plasticǎ, dedicate Anului International al Luminii şi aniversǎrii a 10 ani de eTwinning, exponatele amenajate de Jandarmeria Montanǎ , Buşteni, expoziţia pictorului , prof. Tǎnase Mocǎnescu, precum şi toate spaţiile  centrului, dotate special pentru ca activitǎţile cu elevii sǎ fie interactive, plǎcute  şi utile.

2.Vizionarea filmului ”Natura la ea acasǎ , realizat de Romsilva şi Administraţia Parcului Natural Bucegi cu prezentarea Parcului Natural Bucegi- Sit Natura 2000, a plantelor şi animaleor ocrotite de lege, aflate ȋn habitatul lor protejat. Vizionǎrile s-au desfǎşurat ȋn doua sǎli amenajate pentru proiecţie.

eTwinning

eTwinning

3. Atelierele de creaţie, dotate cu materiale puse la dispoziţie de Administraţia Parcului, le-a oferit elevilor talentaţi posibilitatea sǎ-şi etaleze talentul la picturǎ pe rondele din lemn de mesteacǎn, pe ouǎ din lemn sau din plastic, pe iascǎ, fişe de colorat pentru felicitǎri  pentru preşcolari şi şcolari mici etc., cu tematicǎ de Paşti, lucrarile fiind expuse şi admirate de cǎtre colegi şi turişti.

Pentru mai multe informaţii şi imagini accesaţi acest link JURNALUL-UNEI-ZILE-DIN-SĂPTĂMȂNA (1)

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.