Incendiu forestier în preajma centralei de la Cernoîl

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Incendiu forestier relatat  on line de ministrul de interne al Ucrainei

Incendiu forestier relatat on line de ministrul de interne al Ucrainei

Actualizare de 22 de ore // La 18.30 Situația incendiilor forestiere în jurul Cernobâl escaladat. Flăcări atacă din nou împrejurimile Cernobîlului.Flăcările înalte suustinute de rafale de vânt au creat o amenințare gravă şi tind să se apropie de zona de 20 km ce înconjoară fosta centrala nucleară de la Cernobâl. acest incendiu forestier  a cuprins aproximativ 400 de hectare de pădure.

Premierul a convocat o sesiune de urgenţă  colectate a Comisie pentru Situații de Urgență. Alerta  este ridicat și la Garda Națională în unitățile  Ministerului de Interne. Prim ministrul Arseni Iațeniuk împreună  cu ofițeri ai Garzi Naţionale şi alţi specialişti din domeniu, se află în apropierea focului. Eu sunt la sediul operaționale Kiev – aeroport – şi coordonez plecările avioanelor speciale.

Noi lucrăm. Înțelegem responsabilitatea și să nu ne permitem să subestimăm riscul!

// Update de pe 22-00: Arsenіy Yatsenyuk a declarat la un briefing de presă, transmis la emisiunile de ştiri. Cum v-a informat mai detaliat  Zoryan Shkiryak, eu voi spune pe scurt.

1. flacarile au izbucnit din nou . Un lucru bun este că vântul s-a oprit seara şi astfel se pot localiza rapid focarele principale.

2. exista suspiciuni rezonabile de incendiere intenţionată. Incendiile au izbucnict în câteva zone   pe ambele maluri ale râului.

3. Patrulele au fost întărite – s-a ridicat gradul de alarmă la Garda Naţională şi la unitățile Ministerului de Interne ..

4. 4. De ce aceasta îngrijorare? Un astfel de incendiu nu a mai fost din 1992 – cînd focul s-a apropiat la circa 2o km de centrala atomică, respectiv cinci de malurile de pamânt împrejmuitoare.

5. Radioactivitatea este în limite normale
6. Prognoza este bună!  Focul este stapanit.

Nu mai sunt  motivele  de panica. Am  preluat controlul.

Incendiu forestier relatat on line de ministrul de interne al Ucrainei

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.