Asigura-te online

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Asigura-te online

Asigura-te online

Zilele trecute am călătorit cu un prieten cu mașina cu un prieten care venea de la un  drum lung. Din vorbă în vorbă a început să îmi povestească diferite întâmplări ce se petrecuseră prin 2013.

In acel an au fost o serie de ploi torenţiale ce au inundat parcările subterane din Bucureşti. În una din acestea se afla şi o maşină a prietenului meu, o Skoda Octavia, care a fost distrusă 100% de aceste inundaţii. El, din fericire, avea făcută asigurarea masinii, ca majoritatea celor care parcaseră acolo, atât RCA cât şi CASCO, şi a primit valoarea integrală a asigurării.

Prietenul meu lucrează la o mare multinaţională şi de obicei circulă cu maşina de  serviciu. Acum era cu autoturismul său proprietate personală. De fapt nu era cel pe care îl cunoșteam ci o variantă apropiată a aceleuiaşi mărci.

– Gelule ce este cu maşina asta nouă a ta, îl întreb eu?

-Eeee este o poveste lungă şi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat un gând bun la timpul potrivit! răspunde el

-???

-A trebuit să fac drumul acesta de urgenţă, şi să plec sâmbăta trecută. Pentru că de la începutul anului nu mai scosesem mașina din garaj a trebuit să caut repede o firmă de brokeraj în asigurări.

– De ce să cauți? Nu îi știai pe cei care te despăgubiseră?

-Asta era problema că aceea îmi cereau să plătesc mai mult pentru asigurare, aproape cu 50%.  A fost și neglijența mea că nu am asigura-to de la începutul anului.

– Da aşa este dacă te despăgubesc odată…….

-Lasă-mă să zic mai departe.

-Bine spune!

-La micile birouaşe de la parterul blocurilor nu aveam încredere. De fapt eu ajungeam într-o localitate în seara de vineri târziu!  Ce să fac? ……Am intrat pe net şi am găsit o firmă de brokeraj în asigurări…ăăă….Am luat legătura cu ei şi în câteva ore s-a rezolvat. Am plătit online, am primit asigurarea a doua zi prin curier şi gata! Asigurare CASCO şi RCA.

-Da dar asta nu explică cum ai schimbat mașina.

-Altă poveste în altă traistă! Am plecat în ziua stabilită şi la ora de asemeni stabilită, cu asigurarea la mine. Am ajuns unde aveam treabă şi am lăsat maşina în parcare mergând să rezolv problemele! În timpul tratativelor cu firma parteneră care au durat aproape opt ore, primesc un telefon de la soţie:

Ea- Ce faci, eşti bine?

Gelu- Da, dar am treabă. Ce sţa întâmplat pe scurt!

Ea- m-a sunat de la politie ca ai avut un accident cu maşina şi să vin să te recunosc la morga!

Gelu- Ce spui? Eşti nebună!

Ea- Nu asta au spus! Dacă eşti bine rezolvi tu situaţia!

-Am căutat să închei repede discuţiile şi am ieşit în parcare. Maşina nu mai era.

-?????

-Pe scurt a fost furată, hoţul a intrat cu ea în pom şi aproape s-a dezintegrat. După număr  poliţia m-a identificat şi a luat legătura cu soţia. Hoţul nu era de identificat.

-????

– Cu documentele de la poliţie m-am dus la Societatea de asigurări care după investigaţii a decis să îmi plătească integral valoarea asigurării. Aşa am închiriat această maşină ca să ajung acasă!

– Inundaţiile din 2013 ţi-au fost o învăţătură şi văd că este cu folos. Dar cine sunt cei care te-au ajuta cu asigurarea, firma de brokeraj?

-Progresiv Asigurari, şi le mulţumesc din suflet.

-Ai grijă cum conduci, ghinionistule! 🙂

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.