Pace, razboi, Romania, Transnistria şi Kosovo

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Pace, razboi, Romania, Transnistria şi Kosovo

Pace, razboi, Romania, Transnistria şi Kosovo

Pace, razboi, Romania, Transnistria şi Kosovo

O nouă provocare rusească: România vrea să intervină în Transnistria, susţine un „analist” o dizertatie a unui editor de la Realitatea net m-a făcut sa ma gândesc și la alt articol apărut de dimineață în Deutche Welle: Rusia planifică să atace Ucraina din Transnistria. Două știri contradictorii care până la urma par să cadă în desuetudine. Aceasta dacă nu am ști cât de perverși sunt politicienii noștri, năimiți celor de peste ocean. Ca o paranteză spun ca dacă latul se strânge mai mult în jurul corupției din parlament, majoritarii (cei corupți) ar putea inventa motive pentru angrenarea României într-un război. Am spus cei corupți, dar cred ca nu mai exista unul integru!

Problema cu intervenția României deocamdată nu cred ca are rostul să fie discutată, dar declarația belicoasă a  «Vicepremierul rus Dmitri Rogozin care a acuzat Republica Moldova și Ucraina de faptul că ar fi impus „o blocadă social-economică foarte dură” regiunii transnistrene și a promis, la Tiraspol, că Rusia va fi „întotdeauna alături de Transnistria”» mi se pare demnă de atenţie ţi prin alt aspect Kosovo. Atât Kosovo cât şi Transnistria sunt două entități statale create artificial. Kosovo ca urmare a interventiei brutale a americanilor în Iugoslavia şi Transnistria in urma interventiei tot brutale Rusiei în zonă.

Transnistria

Est-romanici declarați Moldoveni 177,635 31.99%
Est-romanici declarați Români 253 0.05%
Ruși 168,678 30.37%
Ucraineni 160,069 28.82%
Bulgari 13,858 2.50%
Găgăuzi 4,096 0.74%
Belaruși 3,811 0.69%
Germani 2,071 0.37%
Polonezi 1,791 0.32%
Evrei 1,259 0.23%
Țigani 507 0.09%
Alții/nedecl. 21,752 3.91%
sursa wikipedia  Transnistria

Pace, razboi, Romania, Transnistria şi Kosovo

Problema este că eroarea făcută de americani a dus în Kosovo la crearea unui stat musulman care în curând va deveni o problema serioasă pentru Europa. Recunoașterea celor doua state este o eroare tot mai gravă în care cade politica europeană. Dacă Balcanii sunt butoiul de pulbere al Europei sa ne îndreptăm atenția spre Kosovo şi să nu îl mutăm în Ucraina.

Pace, razboi, Romania, Transnistria şi Kosovo

Pentru români orice război în vecinătate devine devastator. Uitați-vă la fauna și flora Dunării distruse de războiul din Iugoslavia.

În altă ordine de idei voi comenta si articolul  “Sfârșitul erei 9/11” tot din Deutche Welle :

Congresul SUA a decis reformarea agenției de securitate națională NSA. Politicienii americani dovedesc astfel că sunt încă în stare să învețe din greșeli. Se pune simultan capăt și unei ere, crede Gero Schließ.

La doi ani după ce Edward Snowden a dezvăluit operațiunile de supraveghere la scară largă efectuate de NSA la nivel mondial (motiv pentru care a trebuit să fugă din America), Congresul american a reacționat. După dezbateri încinse, s-a găsit surprinzător o majoritate solidă în sprijinul reformării NSA. Documentul intitulat “Freedom Act” nu îndeplinește toate cerințele criticilor NSA, dar pune capăt celor mai dubioase practici ale agenției.

Nu trebuie revăzută și la noi legea SRI, legea BIG Brother? Nu spun ca americanii s-au deşteptat dar trebuie să profităm de moment pentru a ne întări niște drepturi.

Pace, razboi, Romania, Transnistria şi Kosovo

Romani, nu uitai ce ne-au făcut americanii in 1944.

Update 20:42:  Preşedintele Ucrainei Poroșenko avertizează în legătură cu o invazie rusă “la scară largă” ! spune BBC cei care au anunţat şi martea reginei Elisabeta a Marii Britanii.

Președintele Petro Poroșenko, a declarat că armata trebuie să pregătească pentru a apăra ţara împotriva unei eventuale “invazii la scară” din partea Rusiei, pe fondul un val de violențe în estul Ucrainei.

Acest preşedinte paranoic care a distrus Ucraina si zonele înconjurătoare, năimit de America

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.