Ambreiajul la masina

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Kitul de ambreiaj sau ambreiajul, cum este cunoscut in popor, nu este o singura piesa, ci este mai degraba un ansamblu de mai multe piese: volanta cu masa dubla/inertiala sau volanta clasica, disc de ambreiaj, placa de presiune si rulment de presiune. Atunci cand se apasa pedala de ambreiaj, rulmentul de presiune (care este actionat de catre un cilindrul receptor), apasa, la randul sau, pe placa, eliberand discul de ambreiaj si permitand astfel schimbarea treptei de viteza.

Volanta cu masa dubla sau inertiala are rolul de a prelua socurile dintre cutie si motor, atat la plecarea de pe loc, cat si la schimbarea treptelor de viteza. Ambreiajul este cel care protejeaza motorul si transmisia de socurile puternice si daunatoare pentru piesele aflate acre sunt aflate in miscare. De exemplu, atunci cind soferul trebuie sa franeze brusc la aparitia unui pericol, si nu mai are timp sa apese si pedala de ambreiaj, discul de ambreiaj patineaza pe placa de presiune si pe volanta, si astfel se va evita ruperea arborelui cotit al motorului sau a transmisiei. Asadar, ambreiajul, daca este utilizat corect, salveaza practic alte componente ale masinii.

Sunt situatii in care, unii soferi nu exploateaza corect aceasta componenta, fapt care duce la avarierea acestuia si necesitatea de a fi schimbat. Cei mai multi soferi incepatori, atunci cand se afla la semafor, uita sa mai ridice piciorul de pe ambreiaj sau atunci cand conduc isi sprijina in continuu piciorul pe pedala de la ambreiaj, iar acest lucru va duce la uzarea acestuia si inevitabil va atrage dupa sine si deteriorarea altor componente ale transmisiei. O alta eroare de condus intalnita la soferii ocazionali sau cu prea putina experienta este eliberarea prea brusca a ambreiajului dupa schimbarea vitezei de rulare. De asemenea, soferii care prefera sa plece cu “scart” de pe loc sau cu alta viteza decat viteza intai, pentru a impresiona sau a atrage atentia, fac de fapt o mare prostie, caci isi saboteaza singuri automobilul.

Daca va aflati intr- una din situatiile descrise sau din alte motive vi s-a defectat ambreiajul, puteti apela cu incredere la kit ambreiaj Audi, unde veti gasi piese de schimb originale pentru Audi, pentru modelele fabricate din 1976 si pana azi si chiar un kit ambreiaj ieftin.

 

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte