Stanga adevarată din Franţa

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Fran'a

 În postarea  de pe contul său de facebook Patrick Le Hyaric, Directorul hebdomadarului francez  l’Humanité şi deputat în Parlamentul European, a postat o serie de imagini surprinse la demonstrația organizată pe străzile Parisului în sprijinul poporului grec.

Faptul că Domnia Sa îi  considera vinovati pe politicieni, cei care au adus Grecia în această situaţie şi pe care finanțele mondiale vor să o transforme într-un experiment, nu este suficient. El vede în aceste măsuri austeritate ale finanțelor mondiale, teama acestora de contagiune .

Pentru mine, care sunt de acord cu cauza Greciei, a fost altceva care m-a împins să scriu aceste rânduri.

Modul în care se desfăşoară la noi demonstraţiile este de multe ori de-a dreptul hilar, cu dansuri şi comicării inutile. Poate din cauza aceasta nici nu sunt luate în seamă aceste demonstraţii de mai marii locului.

Spre deosebire de ce se întâmplă la noi am fost cucerit de seriozitatea participanţilor la manifestaţia de la Paris.

Alt lucru la care m-am gândit este ca România are la conducere un guvern şi Prim Ministru de stanga (oare). De ce guvernul se fofilează si pupă dreapta lui Obama şi a Angelei Merckel? Oare stânga de la Paris până la Bucureşti a ajuns dreapta ori politicienii de pe Dâmboviţa sunt prea ocupaţi cu furăciunile lor ca să gândească limpede că oricând şi noi putem ajunge în situaţia Greciei.

Un comentariu la una din fotografiile dlui Patrick Le Hyaric mi s-a parut elocvent. “Joe Baptista Austerity is the beginning of hunger”.(Austeritatea este începutul foametei)

Un alt comentariu mi se pare ca fiind o teama pe care trebuie s-o avem si noi: “Yanick Didelot Pour sauver les banques privées avec l’argent public en 2008,la troïka les a trouvé les milliards .ici c’est le peuple grec qu’affame et bientôt notre tour si nous ne soutenons pas les grecs dans leur légitime lutte. Pentru a salva băncile private cu banii publici în 2008, troica a găsit miliardele necesare. Aici este vorba despre poporul elen care va fi înfometat, dar în curând va veni rândul nostru dacă nu îi susținem pe greci în lupta lor legitima.

 Toate acestea arata diferența dintre o mișcare de stânga autentica ca cea din Franța si una asa zis de stânga, din România.

Asta este mișcarea social democrata, de stânga a romanilor.

Priviti cat de seriosi sunt demonstranti!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte