Grecia poate schimba viitorul UE

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Grecia poate schimba viitorul UE. Sursa foto  ibtimes.com

Grecia poate schimba viitorul UE. Sursa foto ibtimes.com

Întrebarea la care trebuie sa răspundă astăzi poporul grec este: “Ar trebui acceptată propunerea formulată către Eurogrup, pe 25 iunie, de Comisia Europeană, de Banca Centrală Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional?” Oricum sunt niște condiții impuse pe baza de forţă şi şantaj.

Un exemplu de ieșire cu demnitate dintr-o astfel de situație este Islanda.

Islanda Exemplul europei pentru iesirea din Criza!

Lecţia pe care o dă Islanda Greciei: cum scapi o ţară de faliment fără să plăteşti pentru datoriile făcute de alţii.

Pe scurt Islanda a refuzat sa mai plătească datoria către  către Olanda şi Marea Britanie, datorii pe care a vrut sa le cumpere FMI.

Islanda nu s-a oprit aici: s-a decis să se elaboreze o nouă constituţie care ar elibera ţara de puterea financiară internațională exagerată şi de banii virtuali. Pentru a scrie o nouă constituţie, cetăţenii au ales 25 de locuitori dintre 522 de adulți ce nu făceau parte din niciun partid politic, dar recomandaţi de cel puţin 30 de alţi cetăţeni. Acest document nu a fost rezultatul muncii politicienilor, ci a fost scris pe internet. Întâlnirile dintre cei 25 de membri ai comisiei erau difuzate în mediul online, iar cetăţenii puteau trimite comentarii şi sugestii, fiind martori în timp ce Constituţia prindea formă.  Sursa adevarul.ro
Citeste mai mult: adev.ro/nqx4m6

Iată ce spune pe contul ei de facebook,  o prietena din Grecia, de origine germana stabilita cu peste 30 de ani în urma aici.

Ironia în caz este că adevărata speranță, singura speranță pentru Europa se află într-un “Nu” la votul de duminică, urmat de noi negocieri și de o ofertă mai bună. “Da,” este un vot al frici, împotriva demnitati și independentei. Frica este puternica, dar demnitatea  și independenta pot reveni.

Ilka

De ce am intitulat articolul  “Grecia poate schimba viitorul UE” ? Daca exemplul Islandei nu a fost suficient pentru a arata rolul nefast al troicii, dar și a politicilor Americane impuse prin FMI , exemplul dat Grecia prin a vota Nu, ca răspuns la întrebarea referendumului, poate va deștepta mai multe națiuni europene, astăzi subjugate prin guvernele antinaționale (ex Romania) sa urmeze exemplul ISLANDEI de a alege cetățeni neangajați politic pentru schimbarea constituției și recâștigarea independentei totale. De acest lucru se teme UE și America cel mai mult!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte