Grecia va ieși demna din clinciul cu UE şi FMI?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Grecia va ieși demna din clinciul cu UE şi FMI? Alexis Tsipras şi DonaldTusk

Grecia va ieși demna din clinciul cu UE şi FMI? Alexis Tsipras şi DonaldTusk

Grecia a depus o cerere oficială pentru un împrumut de salvare din fondul special de sprijin al zonei euro – Mecanismul european de stabilitate (MES).
Acest lucru a fost anunțat de către un purtător de cuvânt al MES, miercuri, după cum anunţă ziarul  Kathimerini.
Miniștrii de finanțe din zona euro vor  lua în considerare cererea, care se adresează în mod oficial președintelui Eurogrupului Jeroen Dijsselbloem.
În timpul discursului său din Parlamentul European, de miercuri, prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat că Atena va prezenta o listă detaliată a propunerilor în următoarele două zile.
Tsipras a reafirmat încă o dată poziția sa că  votul “nu” de la referendum duminica nu înseamnă că Grecia a vrut să părăsească zona euro sau UE.
Președintele Consiliului European, Donald Tusk a precizat că la decizie  trebuie să se ajungă în următoarele patru zile, stabilind duminica ca termen limită pentru negocierea unui acord.

Cititi si Ce hotarasc granzi lumii referitor la Grecia

Grecia va prezenta o listă detaliată a propunerilor sale în țările din zona euro, în conformitate cu decizia luată în cadrul reuniunii de la nivel superior în această săptămână. Declarația a fost făcută de premierul grec Alexis Tsipras, în fața Parlamentului European de la Strasbourg, miercuri. ”Vom prezenta propuneri concrete în următoarele două zile, așa cum a fost decis la reuniunea liderilor din zona euro ”, a spus Tsipras. ” Vom continua reformele noastre”, a adăugat el, explicând că țara sa vrea să ajungă la un acord, dar ”acordul trebuie să ajute cu adevărat Grecia să iasă din criză”. Potrivit lui, doar un” compromis echitabil ” va fi o opțiune viabilă. Tsipras a mai menționat că Grecia nu vrea să rupă legăturile sale cu Europa. ” Alegerea poporului grec a făcută la referendum nu este o alegere care favorizează ruperea tuturor legăturilor sale cu Europa “, a adăugat premierul grec. El a chemat toate țările UE pentru a contracara formarea unei ” Europe divizată ”.

În ciuda acestui fapt, Tsipras a menționat că politicile de austeritate desfășurate în Grecia în ultimii cinci ani nu au dus la rezultatele dorite, ci au crescut șomajul, diviziunea socială și au dus la o scădere drastică a PIB-ului. Președintele Consiliului European, Donald Tusk a declarat, la începutul dezbaterilor că, în cadrul negocierilor în cazul  Greciei nu vor exista câștigători. El a adăugat că nu vor resimțite negative grave  Europa. Conform declarațiilor lui Tusk, o decizie trebuie să fie luată în următoarele patru zile, până la sfârșitul săptămânii.

sursa Novinite

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.