Slovacia mai catolică decât Papa?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Slovacia refuză să accepte emigranţii musulmani în cadrul planului de relocare al UE .Sursa foto Novinite.com

Slovacia refuză să accepte emigranţii musulmani în cadrul planului de relocare al UE. Sursa foto Novinite.com

Slovacia refuză să accepte emigranţii musulmani în cadrul planului de relocare al UE, anunţă agenţia de ştiri bulgară Novinite.com

Slovacia a declarat că va accepta doar refugiați creștini din cota sa de 200 de migranți din Orientul Mijlociu, în cadrul unui program de relocare adoptată recent de UE.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne Slovac, Ivan Metik abordarea guvernului nu a fost una de discriminare, ci mai degrabă se referă la practicile legate de integrarea acestora, spune CNN.

Musulmanilor migranți leva fi greu să se integreze în Slovacia, care are o populație musulmană foarte mică și nu are moschei, a mai spus Metik.

“Acesta este motivul pentru care dorim să oferim o algere pentru cea mai mare parte a oamenilor, care doresc cu adevărat să înceapă o nouă viață în Slovacia”, a spus el. “Și Slovacia, ca o țară creștină poate ajuta cu adevărat creștinii din Siria pentru a găsi o nouă casă în Slovacia.”

În statele membre UE drept sunt interzise orice formă de discriminare în acceptarea refugiaților. Slovacia trebuie să primească 200 de persoane din taberele din Turcia, Italia și Grecia în cadrul planului UE de a reinstala noi sosiţi.

Luna trecută, statele membre ale UE au convenit să primească 32.000 de solicitanți de azil care vor sosi în Italia și Grecia în următorii doi ani, dintre care majoritatea sunt sirienilor afgani, și africanii subsaharieni. Schema a fost făcută voluntar după ce unele națiuni – inclusiv Slovacia – au refuzat să accepte cotele stabilite, a reamintit BBC.

Bulgaria va primi 500 de refugiați care locuiesc în prezent în alte țări în următorii doi ani, a declarat luna trecută, ministrul de interne al Bulgariei, Rumyana Bachvarova

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte