Cei mai buni pesti pentru acvaristii incepatori

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Cei mai bun pesti pentru acvaristii incepatori Probabil nu exista doua liste ale unor acvaristi diferiti care sa contina aceleasi specii de peste considerate potrivite pentru incepatori. Exista atat de multe optiuni! Acest articol este insa un punct de plecare. Asigura-te, de asemenea, ca vei face cateva cercetari asupra pestilor inainte de a cumpara.

Criterii

Sa ne uitam mai intai la ceea ce noi intelegem prin specii de peste potrivite pentru incepatori. Exista o serie de factori, prin care o specie poate fi incadrata in aceasta lista selecta de prieteni cu aripioare.

Rezistent

Prima caracteristica a unui peste pentru a fi potrivit pentru un incepator este faptul ca acesta trebuie sa fie foarte rezistent. Acesta trebuie sa fie capabil de a rezista in conditii imperfecte de trai (supraalimentare, uneori o lipsa de hrana, schimbari de apa rare, suprapopulare, etc.).

Acest lucru nu inseamna ca aprobam grija necorespunzatoare pentru acvarii. Suntem doar realisti, iar adevarul este ca incepatorii in acest hobby nu pot furniza intotdeauna pestilor conditii de viata ideale, iar acestia trebuie sa fie capabili sa reziste si sa supravietuiasca acestui tip de tratament.

Pasnic

Pentru a se califica pentru includerea aici, un peste trebuie sa fie pasnic – nu numai fata de alte specii, ci si fata de propria sa specie, de asemenea. Pestii care sunt foarte teritoriali sau care pur si simplu se poarta urat si au tendinta de a se lua de sau de a se lupta cu alte specii, nu sunt acceptabili. Vrem ca toata lumea sa se inteleaga bine intr-un acvariu.

Usor de hranit

Pestii pentru incepatori trebuie sa fie capabili sa prospere (nu doar sa supravietuiasca), cu o dieta compusa complet din alimente uscate. Exista multe branduri excelente de alimente preparate pe piata, cu o mare varietate de formulari. In plus, exista multe alte “bunatati”, precum saramura de creveti si larvele de tantari. Toate acestea ofera o dieta completa pentru cele mai multe specii de peste, dar tot ar trebui sa ii hranesti si cu o varietate de alimente uscate. Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa te abtii de la a le oferi alimente congelate sau vii, dar acesti pesti nu au nevoie de nimic altceva in afara de hrana pesti uscata pentru a fi bine.

Atractivi

Aici, opiniile incep sa se diversifice. Fraza “frumusetea este in ochii privitorului” nu s-a aplicata niciodata mai bine decat atunci cand a venit vorba de pestii tropicali, asadar alege ceea ce ti se pare tie frumos.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte