Hunza cei mai longevivi pământeni
Hunza cei mai longevivi pământeni
Membrii comunității Hunza sunt mereu zâmbitori, sunt plini de viață și puternici şi au un aspect tineresc cu toate că mulți oameni rămân șocați când află vârsta lor. Această populație mănâncă foarte multe caise. Ei par a fi de pe altă planetă, dar nu sunt. Populația Hunza trăieşte în munții din nordul Pakistanului, şi numără circa 87.000 de membri. Ei sunt speciali pentru că trăiesc în medie peste o sută de ani. Mulți dintre ei trăiesc fără a avea probleme 120 de ani. Unii au ajuns chiar la vârsta de 160 de ani. Ei sunt rareori bolnavi, nu știu ce sunt tumorile, au un aspect foarte tineresc, și soțiile lor nasc până la 65 de ani.
Ei sunt dovada vie a modului în care dieta și stilul de viata îi afectează pe oamenii. Membri comunității Hunza se scaldă în apă rece ca gheața, chiar dacă acesta are sub zero. Consumă alimente (carne,lactate,etc) doar în perioada de creștere. Ei mănâncă fructe crude și legume, nuci, o mulțime de caise uscate, o varietate de cereale (în special, mei, hrișcă și orz), legume și mai puțin brânză, lapte și ouă. Merg foarte mult pe jos, pană la 15-20 km pe zi, dar mănâncă foarte puțin, consumă carne foarte rar, aceasta poate de două ori pe an, când mănâncă un pic de miel sau de pui și sunt foarte veseli, râzând foarte mult.
O perioadă între două și patru luni ei nu mănâncă nimic şi beau doar suc de caise uscate. Aceasta este tradiția lor încă din antichitate pe care o respectă și are loc într-o perioadă a anului, atunci când fructul caisului încă nu s-a copt. Medicii sunt de acord că modul de alimentație și perioadele de post au contribuit la sănătatea si longevitatea lor.
Hunza cei mai longevivi pământeni
Obiceiul de a consuma cantități mari de caise pot fi cauza în protejarea acestora împotriva tumorilor. Semințele de caise sunt bogate în vitamina B-17, care are proprietăți anticancerigene, iar din semințe ei fac ulei. Este vorba despre doze mici, care altfel le-ar putea pune viața în pericol. Familia cu caisul cel mai mare şi cu cele mai multe caise, este cea mai onorată. Din păcate, astăzi, și ei au început să consume alimente prelucrate industrial care duc la apariţia cariilor dentare şi probleme gastrointestinale, care nu au fost cunoscute anterior.
Acest popor viguros și rezistent, după cum spun ei sunt urmașii lui Alexandru cel Mare și ai armatei sale. Unii dintre ei au rămas la momentul cuceririi în satele de pe munte și s-au căsătorit . În 1984 mass-media a scris despre Said Abdul Mobudu membru al comunității Hunza care a sosit pe aeroportul din Londra și a creat confuzie printre ofițerii vamali când a arătat pașaportul în care scria ca este născut în 1832
Sursa They live to 120 years, give birth at 65 and they do not have tumor! This is how!
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.