Indepartarea petelor de apa de pe un plafon din gips

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Indepartarea petelor de apa de pe un plafon din gips Gips cartonul este un material comun utilizat pentru constructia plafoanelor, precum tavan armstrong datorita durabilitatii si usurintei sale de instalare. Petele de apa de pe acesta pot fi insa frustrante pentru proprietarii de case, deoarece ele tind sa patrunda prin vopseaua normala de perete, indiferent de cat de multe straturi se aplica peste ele.

In timp ce petele nu pot fi, de obicei eliminate literalmente, le poti ascunde cu produsele potrivite. Ai nevoie de o carpa, manusi de cauciuc, ochelari de protectie, scara, cutit pentru chit, smirghel 220-pietris, noroi pentru gips-carton, alcool sau inalbitor pentru uz casnic, primer impermeabil, pensula si trafalet.

Instructiuni

1. Descopera sursa petei de apa inainte de a incepe repararea plafonului. Conductele sau acoperisurile neetansate vor produce doar mai multe pete sau pot duce la deteriorarea intregului plafon, daca acestea nu sunt reparate.
2. Atinge usor zona patata. Daca se simte spongios sau umed, lasa pata sa se usuce complet.
3. Aseaza o carpa sau foi de plastic pe podea sub pata, pentru a proteja podelele si mobilierul. Poarta manusi de cauciuc si ochelari de protectie in timp ce lucrezi.
4. Utilizeaza o scara, astfel incat sa poti ajunge la tavan usor si tine un ajutor in apropiere care sa iti ofere materialele.
5. Razuieste gipsul cu un cutit pentru chit, in exterior pana cand ajungi dincolo de pata.
6. Slefuieste zona cu un smirghel fin, cum ar fi unul de 220-pietris, pentru a amesteca marginile petei si sterge cu o carpa uscata pentru a indeparta praful de slefuire. Cand ai terminat, zona trebuie sa fie neteda, fara margini vizibile.
7. Aplica, cu ajutorul unui cutit pentru chit, un strat subtire de noroi pentru gips carton peste orice elemente de fixare expus sau pentru a netezi depresiunile din zona patata. Permite noroiului sa se usuce si apoi sterge usor pentru a netezi locul.
8. Scufunda o carpa curata in alcool sau inalbitor de uz casnic nediluat si sterge suprafata petei pentru a ucide mucegaiul si alte bacterii. Acest lucru va curata, de asemenea, pata, ceea ce va face acoperirea mai usoara.
9. Lasa plafonul rigips sa se usuce bine.
10. Vopseste locul cu un primer pentru etansare utilizat special pentru acoperirea petelor de apa, cum ar fi grundul impermeabil pe baza de ulei, sau selacul, care este un sealer pe baza de alcool. 11. Lasa grundul sa se usuce peste noapte si apoi aplica un al doilea strat.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte