Miere. Este mai periculoasa decât zahărul?
Miere. Mai periculoasa decât zahărul: efectele secundare ale consumului excesiv de miere
Mierea este, în general, utilizată ca un îndulcitor natural, şi este folosită de secole. Dar știi dacă este bună pentru tine sau nu? Cea mai comună este opinia că mierea este sănătoasă, dar este adevărat? Cel mai scurt răspuns ar fi că acesta: conține 55% fructoză și este mai bună pentru organismul nostru decât zahărul.
Aşa este?:
1. Mierea este tot zahăr
Mierea conține aproximativ 55% fructoză, iar zahărul din fructe este procesat în ficat. Deci, în funcție de diferențele chimice, corpul nostru reacționează la miere la fel ca la zahărul rafinat. Când consumați o cantitate excesivă de produse care conțin fructoză, puteți deveni mai gras, pot apare probleme cu inima, sau boli de ficat. Unele cercetări au arătat că fructoza elimină minerale din corpul nostru. Adăugarea unei linguri de miere în cereale nu este ceva mai bun, decât atunci când pui o lingura de zahăr alb. Mierea are nivel mai scăzut al glicolului chimic ceea ce duce la absorbția mai lentă în corpul nostru. Când ne gândim la miere ne imaginăm luncă și albine … Zaharul alb este legat de idea fabricilor și alimentelor nesănătoase.
2.Mierea este bogata în calorii
Aceasta conține o mulțime de calorii. Este dovedit faptul că o lingură de miere conține 16 de calorii. Mulți oameni, care au înlocuit zahărul cu mierea, cred că mierea este hipocalorică în comparație cu zahărul hipercaloric. Problema este că, atunci când ne gândim că un lucru este sănătos și nu provoacă creșterea în greutate, îl consumăm mai mult.
3.Mierea nu este sănătoasa pentru dinții noștri
Un studiu a arătat ca zahărul brun din fructe uscate, sau mierea pot provoca carii la fel ca zaharul simplu. Consumul de miere poate eroda și smalțul dentar și poate fi un motiv pentru a crearea carii dentare.
4.Miere și pielea
Carbohidrații pe care îi conține mierea pot provoca creșteri dereglări în producerea colagenului¹, la fel ca zaharul simplu.
După tot ce ați aflat despre miere, care este concluzia?
Nu trebuie să renunțați la miere, dar nu trebuie să exageraţi. Indiferent de efectele benefice ale mierii, trebuie să știm că acesta este hipercalorică și poate provoca carii sau boli de inima. Trebuie întotdeauna să consume miere de casă. Sursa: www.healthtipsportal.com
¹ Colagen Proteină responsabilă de coeziunea ţesuturilor, cea mai abundentă a corpului uman. O formare anormală de fibre de colagen care invadează organismul într-o manieră difuză provoacă bolile numite conectivite (colagenoze). Injecțiile intradermice de colagen bovin sunt utilizate pentru a face să dispară ridurile, cu rezultate satisfăcătoare, rar cu o valabilitate mai mare de 12 luni. Sursa definiție : csid.ro/dictionar-medical
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.