Balcic, început de septembrie 2015

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Balcic Port marfuri

Balcic Port mărfuri

Balcic, început de septembrie 2015

Anul acesta am vrut să stau departe  de cloaca olteniţeană măcar o săptămâna. Am cumpărat bilete prin  Booking.com încă din ianuarie pentru un sejur de șapte zile la Balcic, în septembrie. După o călătorie cu peripeții pe care am descris-o anterior am debarcat în Balcic. Deodată m-am simţit alt om. O stațiune liniștită fără a fi supus chinului muzicii cu mulți decibeli inutili, fără a auzi măcar odată în șapte zile o manea.

Sezonul care era pe sfârșite nu a schimbat comportamentul gazdelor, la fel de amabile ca întotdeauna. La recepţia hotelului, de câte ori ma apropiam de biroul recepției cel sau cea care se aflau în spatele acestuia se ridica în picioare şi vorbea foarte politicos. În toate magazinele vizitate am văzut un lucru ce m-a surprins. Chiar dacă vânzătorul sau casierul erau liberi și vorbeau la telefon mobil, în momentul în care un client intra în magazin întrerupea convorbirea. Este vorba atât de magazine mici de cartier cât și minimarket — uri. La magazinul Penny din localitate  am găsit mărfuri superioare calitativ faţă de cele de la noi la prețuri mai mici. Ce mi s-a părut extraordinar a fost că mărfurile bulgărești erau mult mai bine promovate decât cele străine.

Orașul cu străzi micuțe şi întortochiate, cu pante abrupte, cu suișuri şi coborâșuri repetate lasă impresia de linişte şi siguranță. Un oraş de munte. Există şi câteva blocuri, dar asta undeva în afara orașului vechi.

Am venit în Balcic să mă relaxez în Balcic dar am uitat pur şi simplu de unde am venit. Imaginile cu arbori, munţii ce parcă se scurgeau în mare, dar mai ales faptul că era linişte în oraş, o linişte plăcută, nu apăsătoare, o linişte odihnitoare m-au făcut să mă simt mai acasă acolo.

Bulgarii cu care am discutat erau fie mici comercianţi, fie proprietari de hoteluri, erau pur şi simplu oameni. În toată perioada vacnaţei nu am văzut nici un cerşetor iar pe plajă nimeni nu vindea îngheţată, floricele, etc. Erau amenajate spaţii comerciale unde puteai găsi atât sucuri cat şi mâncare.

Am trăit o experienţă plăcută ce mi-a lăsat amintiri de vis!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte