Inchirieri masini in Bucureşti

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Inchirieri masini in Bucureşti, prietni, poliţişti

Inchirieri masini in Bucureşti, prietni, poliţişti

Inchirieri masini in Bucureşti, prietni, poliţişti

În această toamnă am primit vizita unui prieten stabilit de mulţi ani în Australia. De peste  40 de ani este plecat! Noi doi am păstrat legătura permanent. De fiecare dată când a revenit în ţară m-a vizitat şi pe mine, dar de regulă a stat mai mult la părinții şi la fratele său. De vreo 3 ani fratele său a emigrat şi el în Australia, iar părintii lor, odată petrecuți din această lume, casa părintească a început să se părăginească. Acum, la sosirea din ţară nu avea cine să îl mai aştepte cu maşina la aeroport pentru că eu nu am nici carnet nici maşină.  E drept că Gheorghe, aşa se numeşte prietenul meu m-a întrebat dacă cunosc pe cineva dispus să stea o lună la dispoziția lui cu mașina dar prețurile cerute mi s-au părut exorbitante nu numai mie ci şi lui Gheorghe! Aşa Gheorghe al meu a căutat şi a găsit o firmă pentru  inchirieri maşini din Bucuresti, KoolDrive inchirieri masini, de unde a închiriat,  chiar la sosirea pe aeroport o maşină. Pentru că părinţii săi se născuseră într-un sat ardelean din jurul Sibiului, Gheorghe avea nevoie de libertate de mișcare. Cu toate acestea pentru că el nu a mai condus în România decât întâmplător, în ultimii 40 de ani, a început puţin şovăielnic să facă acest lucru. Da pentru că în Australia se circulă pe stânga, la fel ca în Marea Britanie!

Inchirieri masini in Bucureşti, prietni, poliţişti

De fapt s-a întâmplat un eveniment puţin ciudat, odată, când am circulat cu el. Mergea cu viteză mică pentru că era stânjenit de poziţia volanului, de faptul că circula pe dreapta şi de ploaia care cădea din abundenţă. La un moment dat un echipaj de poliţie l-a oprit. Gheorghe al meu nu s-a dat jos din mașină ci a oprit şi a pus mâinile pe volan, aşteptând ca agentul de poliţie să vină la el. Cu toate acestea nici unul nu s-a dat jos! După circa cinci minute vine la geam un agent tânăr care începe un dialog.

Inchirieri masini in Bucureşti, prietni, poliţişti

-Agentul X…….Y……..! De ce nu te-ai dat jos? Vrei să vin eu la tine? Actele la control.

-Am așteptat cum spune legea. Nu aveam să ştiu ce vreţi de la mine, răspunde prietenul meu întinzând actele maşinii şi paşaportul!

-De ce crezi că te oprește organu′ de Poliţie? Că eşti băiat frumos?

-A păi de ce nu spuneţi că sunteţi venit din Australia, spune poliţistul care băgase aproape jumătate din bust pe fereastra maşinii! Ia să vedem de ce aveaţi viteză mică?

-Vizibilitatea şi starea carosabilului nu îmi permit să merg mai repede!

-Ia să vedem farurile şi semnalizarea cum merg?

-Domnule poliţist vă rog să îmi spuneți de ce mă acuzați, întocmiți proces verbal de contravenție şi lăsaţi-mă să plec mai departe.

-Pai …….De ce nu aţi coborât din mașină? V-a aşteptat cu mâinile pe volan, aşa cum spune legea.

-Bine dă-i drumul şi altă dată dacă te mai prind, te ard!

O întâmplare pe care prietenul meu n-o va uita niciodată, dar care l-a făcut să spună : “Tot miliţieni au rămas!”

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte