Incendiul de la Clubul Colectiv, disoluţia statului de drept

1
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Incendiul de la Clubul Colectiv, disoluţia statului de drept

Incendiul de la Clubul Colectiv, disoluţia statului de drept

Un eveniment tragic care s-a petrecut în urmă cu puţine zile, moartea poliţistului Bogdan Gigină, care este rezultatul unui abuz de putere şi incendiul de la Clubul  Colectiv există o legătură cât se poate de strânsă. Dacă în cazul poliţistului, autorităţile şi vinovaţii se ascund după  diferite tertipuri de legalitate sau  a minciuni, în cazul acestei tragedii se vede că autorităţile nu îşi fac treaba de loc.

Clubul trebuia să obţină autorizaţie de funcţionare şi cu avizul inspectoratului de stat în construcţii. Oare aceştia nu au inspectat înainte locaţia şi nu au văzut că aceasta nu are două căi de acces, ori l-au dat aşa pe ochi frumoşi. Am auzit că primarul Sectorului 4 spunea la televiziune că activitatea s-a desfăşurat în cadrul unei proprietăţi private.  Oare acest tip de locaţii cu destinaţie pentru găzduirea unor activităţi publice, chiar dacă sunt pe domeniu privat nu sunt supuse controlului organelor abilitate? Nu ştiu ce cunoştinţe sau abilităţi are poliţia locală în domeniul siguranţei construcţiilor

Incendiul de la Clubul Colectiv, disoluţia statului de drept

Ştiu că spectacolele publice cu jocuri de artificii sunt organizate de un pirotehnician şi avizate de pompieri. Dacă au fost avizate atunci declaraţia tinerei Delia Ţugui ce povesteşte tragedia sa pe facebook este grav incrminatoare pentru organizatori:

“S-a aprins buretele fonoizolant de pe stâlpul din stânga scenei, cel de lângă ușă, de la focul de artificii. Artificiile nu au fost exagerate, păreau relativ inofensive. Problema a fost că buretele cu care erau tapetați stâlpii și tavanul localului este foarte ușor inflamabil. Am văzut cum s-a întâmplat totul, stâlpul cu pricina fiind la 1 metru, chiar în fața mea. ………. În 30 de secunde, fără exagerare, focul s-a întins pe întreg tavanul. Lumea s-a îmbulzit către intrare, s-a reacționat relativ repede, dar ieșirea era prea îngustă și oamenii s-au panicat”

Pe mulţi poate îi şochează ideea mea cu “disoluţia statului de drept”, dar atâta timp cât un guvern nu mai poate oferi siguranţă cetăţeanului prin pârghiile ce le are la îndemână înseamnă că acel stat este în pericol de a intra în disoluţie unde domnia legii va fi înlocuită de domnia bunului plac.

Dacă priviţi imaginea din articol veţi vedea cum se propagă incendiul fără ca unii dintre cei din sală să fi sesizat măcar acest lucru. Motivul este cât se poate de evident: plafonul şi stâlpii au fost constriţi din materiale uşor inflamabile. Acest gen de “renovări” se practică tot mai mult în România de azi! Este o modă adusă şi caracteristică noii economii mondiale. “Construit repede şi prost ca să existe piaţă de desfacere”. Cu câţiva ani în urmă a mai fost un incendiu de proporţii mai mici, dar totuşi important ca amploare din care autorităţile ar fi avut ce să înveţe. Incendiul de la restaurantul Beirut din Constanţa. A fost, a trecut! Iată altul! PÂNĂ CÂND SĂ NE PLÂNGEM MORŢII, VICTIME ALE INSTITUŢIILOR GUVERNAMENTALE?

Doliul Naţional, este o măsură cât se poate de normală în această situaţie. Dar cred că nu era nevoie să fie nici victime nici aceste zile de doliu. Mulţi din cei ce vor scăpa cu zile, vor avea de suferit pe întreg parcursul vieţii.  Şi iată ce îi preocupă pe cei de la Fanatik.ro :”Oficial! Trei zile de DOLIU naţional! Liga 1, OPRITĂ: „NU mai jucăm”

NORMATIV-CONSTRUCTII-ARHITECTURA-SI-DESFUMARE-24-Aprilie-2013

Citeste şi Tragedia copiilor arşi în biserică: mărturiile ultimului supravieţuitor.

Update 14 :15

Revin la problema cu pirotehnica pentru ca am citit pe blogul lui Alex Teodorescu, un tânăr  ce a fost in acele momente in sala ce s-a întâmplat:

NU A FOST NICIUN SPECTACOL PIROTEHNIC, nu a venit niciun fachir, nu a tras nimeni cu tunul, nimic de genul asta. Doar 4 artificii de tort, 2 puse in fata scenei, doua pe 2 stalpi de sustinere ai salii. Nimic prea spectaculos… La fel de bine putea ardea si o sufragerie la aniversarea copilului tau pentru ca in tort i-ai infipt 2 artificii care ard 10-15 secunde. Asta a fost tot spectacolul pirotehnic… Trupa s-a laudat cu show pirotehnic pentru a atrage publicul, declaratia este mult prea pompoasa pentru ceea ce s-a intamplat de fapt…

Lumea bate moneda ca acest club nu era in regula din punct de vedere legal, ca nu avea autorizatii. Sincer… Cred ca maxim 5% dintre toate localurile/firmele/teatrele/cafenelele/scolile/ sau orice alta companie din Romania (si poate nici macar alea) sunt invalide pentru a-si exercita activitatea. Stim bine ca mica intelegere este prietenul nostru cel mai bun de la Retragerea Aureliana incoace

Două citate ce vin să susţină ideea me cu stul în disoluţie. Incendiul va trece, rănile vor sângera mult timp, uirtarea nu se va aşterne în sufletele celor atinşi de urgie. De ce? Pentru că autoritatea supremă în staul democratic, adică votantul nu mai funcţionează normal.

Articol interesan si pe avocat.ro, Moartea nu ia şpagă

Dumnezeu să-i odihnească! pe cei morţi.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Un comentariu

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.