Locuri de munca ! Caută şi găseşti!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Locuri de munca ! Caută şi găseşti!

Locuri de munca ! Caută şi găseşti!

Locuri de munca ! Caută şi găseşti! Unii tineri din ziua de azi, cei care iubesc mai puţin munca spun că ei caută  locuri de munca, dar nu găsesc!  Este drept că un loc de muncă călduț şi cu muncă mai de loc nu se mai găsesc. Spun aceasta pentru că am cunoscut un tânăr care are ceva aptitudini pentru calculator, aşa încât să poată depune un CV la numeroasele firme de plasarea forţei de muncă.  Am văzut că unii ca cei de la Apt Job folosesc şi o nouă formă de CV,  video CV.  Această nouă formă de CV poate oferi multe avantaje:

  1. Cantitatea de informații pe care vrei să le oferi este mult mai mare în format video decât în cel clasic, scris
  2. În cazul în care sunt cerute cunoștințe de limbi străine îţi poţi demonstra capacitatea direct în forma video a CV-ului
  3. Oamenii păstrează în memorie circa 10% din informaţiile citite faţă de 80% cât se întâmplă în cazul informațiilor vizuale. Chiar dacă nu obții acum o slujbă angajatorul îşi va aminti mai repede de tine în cazul în care apare o altă oportunitate.

Locuri de munca ! Caută şi găseşti!

 Există şi alte avantaje dar despre acestea altădată. Acum voi continua cu povestea despre tânărul pe acre l-am amintit mai devreme. Deviza lui este mai degrabă: “Hai la muncă să muncesc, dă Doamne să nu găsesc!”  Acesta îmi spunea că ar vrea să muncească în străinătate, spunea el orice. Pentru că eram la mine acasă am propus să ne uităm pe net să vedem ce găsim. Poate din politețe, pentru că îl ştiu de când era mic a acceptat. Am căutat faianțar, rigipsar, etc, deci meserii în costrucţii, pentru că asta făcea el. Tot ce am găsit în ţară sau străinătate nu a acceptat din cauza salariului. I-am arătat şi câteva oferte de muncitori necalificați unde salariul era sub 1000 €/lună. Ştiţi ce răspuns mi-a dat?

-Dacă nu dă 2000 €/lună nu mă interesează. Mai bine lucrez aici cu ziua, dorm cu nevasta în pat şi tot scot 2000 lei pe lună!

-Bine, bine îi dau eu replica, dar dacă te îmbolnăvești ce faci?

-Plătesc spitalul!

-La pensie ce faci?

-Să ajung eu până acolo, că văd ce fac!

Știam că meseria o prinsese de la unul la altul, de la meseriași mai vechi, dar el nu avea de fapt nici o calificare. la 32 de ani. Munca pe care o făcea în adevăr îi aducea în medie 2000 lei pe lună, dar de muncit muncea mai puțin decât dacă era angajat undeva. De aici am dedus că nu vrea cui adevărat să muncească.

Totuşi pentru un loc de muncă stabil, pentru viitorul familiei tale, este absolut necesar să te angajezi undeva. Cei de la Apt Job sunt varianta ta cea mai bună.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.