Hiroshima și Nagasaki locuite, Cernobîl nu. De ce?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Hiroshima și Nagasaki locuite, Cernobîl nu. De ce? Centrala ed la Cernobîl

Hiroshima și Nagasaki locuite, Cernobîl nu. De ce? Centrala de la Cernobîl

Hiroshima și Nagasaki locuite, Cernobîl nu. De ce?

Sub titlul de mai sus apare pe site-ul rusesc Фактрум o analiză a fenomenului. Nu am publicat acest articol cam vechi din dorința de a publica ceva excepțional.

  1. Cernobîlul încă nu a devenit inactiv ce este încă prin comparație cu vulcanii un vulcan în stare latentă care poate izbucni oricând.
  2. Atacurile teroriste de la Paris arată că Daech este tot mai bine organizat şi să nu ne mirăm dacă vor apare apare şi mici bombe nucleare detonate de aceștia, aşa că distrugerea acestei mișcări teroriste este de stringentă necesitate. Abordarea bolnăvicioasă a problemei, fără voinţă, de către SUA care încearcă să găsească motive în modul de  abordare al Rusiei, ca şi alte motive închipuite face ca terorismul să prospere.  În cele două mari războaie mondiale din secolul trecut totul s-a rezolvat cu concursul Rusiei. Acum de ce s-o excludem?

Iată mai jos traducerea
În 1945 deasupra a două oraşe japoneze, Hiroshima si Nagasaki au fost lansate două bombe atomice. La aproape patru decenii mai târziu, la 26 aprilie 1986, la centrala nucleară de la Cernobîl, în Ucraina a explodat unul unitatea 4 a centralei.

Astăzi, în Hiroshima și Nagasaki trăiesc în condiții de siguranță aproximativ 1,6 milioane de persoane, iar așa-numita “zona de excludere de la Cernobîl”, cu un diametru de aproximativ 30 km în jurul fostului reactor rămâne relativ nelocuită.

La Hiroshima a fost lansată bomba numită “Little Boy” care a avut circa trei metri lungime și cântărea aproximativ 4,5 tone conținând aproximativ 63 kg de uraniu. Aşa cum a fost prevăzut bomba a explodat la o altitudine de u circa de 600 de metri deasupra Hiroshimei, când a început sa se producă reacția nucleara cu o putere de 16 kilotone TNT. Deoarece Hiroshima este situat în câmpia, “The Kid” bomba a provocat pagube mari: 70 de mii de oameni au fost uciși și mai mulți au fost răniți, iar aproape 70% dintre clădirile din oraș au fost distruse. Mai multe de 1.900 de oameni, au murit în timp de cancer .
Bomba “Fat Man”

Bomba numita “Fat Man” a fost lansată deasupra oraşului Nagasaki, conținea mai mult de șase kilograme de plutoniu explodând la o altitudine de 500 de metri deasupra orașului, creând o explozie de capacitate 21 kilotone. Având în vedere că bomba a explodat într-o vale, o mare parte din oraș nu a avut de suferit ca uirmare a exploziei. Cu toate acestea, între 45 000 şi 70 000 de oameni au murit pe loc, un alţi 75 000 au fost răniți.

În ceea ce privește accidentul de la Cernobâl, acesta ar fi putut fi prevenit. Designul reactorului a avut dezavantaje considerabile. În primul rând, atunci când a fost redusă cantitatea de agent frigorific datorită pierderii acestuia, reacția s-a accelerat repede și a generat mai multă căldură. În al doilea rând, calitatea betonului folosit la realizarea reactorului nu a fost corespunzătoare.

Când inginerii au decis să testeze pentru o performanța combustibilului au funcţionat numai şase tije din izotopul 205. Astfel, apa de răcire a început să devină insuficientă, iar cea rămasă în reactor s-a transformat rapid în abur supraîncălzit, iar  tijele de grafit au rămas blocate . Ca urmare s-a produs o explozie, în urma căreia s-a răspândit circa  zece tone de combustibil nuclear. Date precise privind numărul de persoane ucise, ca urmare a emisiei radioactive, greu de stabilit.

Aşa a apărut zona de excludere 30 de kilometri de la Cernobîl zonă  contaminată cu izotopi radioactivi, cum ar fi cesiu-137, stronțiu-90 și-iod 13, ceea ce face ca viața oamenilor să fie imposibilă  aici. În Hiroshima şi Nagasaki, nu s-a întâmplat aşa ceva din două cauze: 1.reactorul centralei nucleare de la Cernobîl a folosit combustibilului nuclear uzat mult mai eficient pentru reacție, dar şi mai nociv, și 2. în plus, a existat o explozie la nivelul solului, nu în aer.

Citeşte şi

Un MONSTRU s-a născut la CERNOBÎL. Cum arată BESTIA CRIMINALĂ care UCIDE în 300 de secunde

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte