Tellus Education Group va instrui elevi olteniţeni
În sala de ședințe a Primăriei Oltenița a avut loc conferința “Dezvoltarea competențelor de marketing ale elevilor prin activități de practică în U.K., pentru o piață a muncii europeană” din cadrul proiectului Erasmus. Proiectul este implementat de Liceul tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Olteniţa , în parteneriat cu Tellus Education Group, furnizor de formare profesională din Plymouth.
Am remarcat faptul că acest lucru a fost posibil datorită muncii susținute a profesorului Anghel Daniel, managerul proiectului. Colaborarea cu instituții prestigioase din Europa dă o altă perspectivă asupra calificării şi pregătirii tinerei generaţii.
După cum spune şi în nota care însoţeşte invitaţia: “Scopul proiectului este să faciliteze trecerea de la şcoală la viaţa profesională în mod eficient prin experienţe de practică la agenţi economici şi instituţii de formare profesională din diferite medii social-economice. Astfel se urmăreşte creşterea competitivităţii şi capacităţii de integrare pe piaţa muncii elevilor care vor absolvi liceul tehnologic….”
După cum se ştie şcoala românească a contribuit la aparaiţia a generaţii întregi de personal calificat, căutat peste tot în lume. Acum de ce este nevoie de astfel de iniţiative. Aceste cunoştinţe pot fi dobândite de profesori şi aceştia să instruiască tinerele generaţii.
În al doilea rând, dar pe aceeaşi temă am reţinut din alocuţiunea profesorului Anghel Daniel, că tinerii care vor avea în CV-ul lor trecut şi faptul că au absolvit aceasta formă de pregătire vor avea prioritate în selecţiile pentru un loc de muncă. Oare nu se recunoaşte în acest fel incapacitatea şcoli româneşti de a scoate personal calificat? Aici mă refer la aspecte începând de la programa de învățământ până la modul în care profesorii, dar şi părinţii pot să influenţeze comportamentul elevilor. Totodată domnia sa a menţionat că Olteniţa este un oraş mic dar absolvenţi de al acest liceu au norocul că ne aflăm la 60 km de Bucureşti unde îşi vor putea găsi locuri de muncă mult mai uşor. Această optică indusă în mintea elevilor va face ca Olteniţa să nu mai conteze pentru generaţiile viitoare. Lipsa de patriotism local duce la lipsa de patriotism, în general şi face ca tinerii noştri cei mai pregătiţi să plece ca să lucreze în străinătate. Toată admiraţia pentru profesorul Anghel Daniel, dar din păcate cele exprimate de el sunt boala societăţii româneşti de astăzi! Pe profesori cine îi mai schimbă.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.