Cartuse şi imprimante 3D

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cartuse şi imprimante 3D

Cartuse şi imprimante 3D

Cartuse şi imprimante 3D

Cu ceva timp în urmă dacă vorbeai de imprimante 3D cei din jur credeau că te referi la filme SF. Acum în ciuda prețului acestea se găsesc foarte ușor. De fapt o astfel de imprimanta 3D transformă o imagine din computerul tău într-un obiect din material plastic ce devine macheta produsului pentru care ai conceput desenul. Să luăm de exemplu un bloc motor de la un motor de autoturism. Este conceput pe calculator acest produs apoi este transferat în proiecţia 3D devenind u obiect de plastic cu ajutorul la imprimanta 3D. Este verificat de inginerul care l-a conceput şi dacă el crede că mai sunt necesare modificări le face în schiţa iniţială. Dacă nu această machetă este transferată la atelierul de turnătorie unde sunt făcute copii şi matriţe pentru a turna piesa. Este un proces foarte laborios, dar cu consum minim de materie primă, acest lucru fiind posibil acum folosind imprimante 3D. Imprimante 3D se folosesc şi în alte cazuri, atunci când este nevoie de un model, o matriţă care să dea imaginea cât mai exactă a obiectului pe care îl doreşti.
Acum imprimantele 3D nu mai sunt un mister, acestea ajungând să fie fabricate şi în România cu piese în întregime româneşti, aşa cum este cazul unui tânăr din Timișoara care a pus pe picioare o companie care produce aceste imprimante pe care le exportă în țările dezvoltate din Europa, dar ajung şi în SUA, Canada sau Rusia.
Componentele electronice în baza proiectului de la Timişoara au fost create Iași și la Cluj Napoca, partea de mecanică, este partea de axe rectificate și rulmenți liniar de la Baia Mare, motoarele pas cu pas sunt de la București. Materia primă, cum ar fi compozitul și aluminiul este de la Craiova, iar toate serviciile de la asamblare, calibrare și vânzare sunt de la Timișoara.
Dar cum imprimante 3D găsim mai greu şi pentru un neprofesionist este mai scump cele mai utilizate imprimante sunt cele clasice cu cartuse şi tonere.
Cartuşele se pot procura atât online cât şi direct din magazine. Pentru multifuncționala mea inkjet CANON PIXMA MG6650 nu este o problemă găsirea cartuselor la cei de la Cartuse-shop. Cartuşele se pot şi reîncărca sau se poate folosi sistemul CISS dar cele mai bune performanţe le obţii cu cartuşele originale, mai ales în cazul când imprimi fotografii.

 Cumpărând de la Cartuse-shop beneficiezi de transport gratuit la orice comandă mai mare de 150 de lei, vouchere sau cadouri pentru cei ce comanda produse în valoare mai mare de 300 lei, iar un consultant al firmei stă la dispoziția ta pentru a discuta pe chat de luni până vineri între orele 9-17

Cartuse şi imprimante 3D

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.