300 de locuri de muncă la Oltenița?

2
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
300 de locuri de muncă la Oltenița? Nu numai în parlament se doarme! :)

300 de locuri de muncă la Oltenița? Nu numai în parlament se doarme! 🙂 

 

300 de locuri de muncă la Oltenița?

300 de locuri de muncă la Oltenița? Aşa spunea într-o şedinţă a Consiliului Local Olteniţa  primarul Ţone Petre, 300 de locuri de muncă la Oltenița şi nu sunt candidați pentru ele. Surprins de spusele acestuia din şedinţa  Consiliului Local Olteniţa am început să caut informații la sursă, adică la AJOFM Călăraşi. După un schimb de mesaje am fost îndrumat cum să caut locurile de muncă disponibile la Oltenița, dar şi în tot judeţul Călăraşi,

Iată două mesaje primite :

Buna ziua.
Puteți vizualiza si descarcă lista cu locuri de munca direct de pe site-ul AJOFM Călărași – www.calarasi.accesibilitateajofm.ro , meniul Noutăți (in drepta paginii) -Locuri de munca vacante. Săptămâna viitoare veți găsi lista actualizata” Mi-a răspuns doamna Simona Donciu. Inspector Superior, Compartiment Comunicare, Consiliu Consultativ si EURES, în data de 4 dec 2015.
Surprins că nu găsesc cele 300 de locuri de muncă menționate de primarul Ţone Petre am revenit cu un mesaj în care am cerut lămuriri suplimentare. Iată şi al doilea răspuns:
„Buna dimineața.
În lista locurilor de munca vacante afișate pe site sunt cuprinse toate ofertele de locuri de munca vacante care sunt depuse la AJOFM Călărași sau la sediul Agenției Locale Oltenița.
Aceeași lista se afișează și la sediul Agenției Locale din Oltenița.”
Mergând pe cursul firesc al investigației am discutat cu persoane responsabile din cadrul agenției, de unde am aflat că ar fi fost  încântați dacă ar fi avut 300 de locuri de muncă vacante de la începutul anului, în Oltenița.
În altă ordine de idei vreau să amintesc că în Oltenița sunt foarte mulți asistați social care desfășoară acea muncă în folosul comunității pentru a primi un ajutor social în bani. Aceștia sunt foarte mulți din categoria de vârstă peste 45 de ani, cu un nivel de calificare scăzut. Pentru ei locurile de muncă oferite de AJOFM sunt doar oferte, pentru că nici unul dintre aceștia nu poate să le ocupe.
În link-ul de mai jos aveți locurile de muncă ce au fost disponibile la AJOFM pentru Călărași și Oltenița. Aceasta pentru a ilustra diferența dintre datele oficiale și bârfe.

Locuri munca vacante -07-13-dec.-2015

Domnul primar se plânge că nu a găsit forţă de muncă locală pentru anume activităţi, chiar dacă plătea 80 de lei pe zi pentru lucrări la borduri. Nu cumva acest gen de activitate este ilegală, neexistând impozitare pe sumele câștigate.

În altă şedinţă a Consiliului Local acesta mai spune  că la ALOFM sunt 220 de șomeri în plată, aşa cum veţi auzi în videoclipul următor, dar nu sunt candidaţi pentru ele. Dar locurile de muncă oferite la borduri probabil că nu au fost înregistrate pentru anumite motive.

Oare este vorba de încurajarea muncii la negru sau de altceva.

Acum înţeleg de ce ziariştii opoziţiei nu mai au voie să înregistreze la şedinţele de Consiliu Local, Să nu apară astfel de scurgeri de informaţii.

Pentru mine nu este clar dacă este vorba de mica înțelegere sau alte lucruri mai vinovate! Luminați-mă şi pe mine că sunt cam prost!

Am vrut să fac o referire şi la Dumitru Dragon, cu al său blog Radio Olteniţa, dar ar fi pre mare onoarea aceasta pentru el. Poate altădată oportunistul care mi-a spus : “ești prieten cu mine cât am nevoie de tine” va face obiectul atenției mele.

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

2 comentarii

  1. :mrgreen: Ba tu ce ai cu nea Petrică. Vrei sa mori de mâna mea! Om Ca nea Petrică Ţone nu gasesti tu în uoată Romania. Esti un Bulangiu!

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.