Programator desavarșit, Iustin Paraschiv

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Programator desavarșit, Iulian Paraschiv

Programator desavarșit, Iulian Paraschiv

Iustin Paraschiv, programator desăvârșit

Iustin Paraschiv și site-ul său.Am intrat din întâmplare pe site-ul lui Iustin Paraschiv. Interesant! Ia să văd ce vrea și acest Iustin Paraschiv mi-am zis.
Sunt un destul de vechi utilizator al calculatorului, dar nu mi-am bătut capul cu programarea. Chiar din prezentarea generală făcută de acesta la început am înțeles cum să folosesc etichetele de tip H(2).
Iustin Paraschiv nu este numai un programator care scrie numai programe ci și ajută pe cei interesați cu sfaturile sale.
Eu am făcut cursuri de programare în limbaje Cobol și Fortran în anii prin anii ’70, pe vremea când programele se scriau pe hârtie și apoi erau transcrise pe cartele perforate. Daca am întrerupt o perioadă îndelungată legătura cu mediul de programare, acum mă uit la noii programatori cu mult respect și admirație.
Iustin Paraschiv pe site-ul său vorbește despre două direcții în dezvoltarea programării: „Noțiuni de baza HTML¹” și „Limbajul de programare Java”. De fapt lecturarea acestor mici articole de pe site-ul lui Iustin Paraschiv m-a lămurit în multe privințe asupra problemelor care mai apar în timpul utilizării internetului sau a altor funții ale calculatorului.
Ce m-a cucerit în aceste articole publicate de Iustin Paraschiv a fost simplitatea descrierii, dar şi faptul că se face înţeles foarte uşor.
Sunt mulţi tineri care au unele noţiuni de bază asupra tehnicilor de programare, dar de multe ori nu au o pregătire aprofundată în domeniu. La Iustin Paraschiv nu se pune această problemă pentru că el este absolvent al Universităţii Politehnice din București şi are o pregătire serioasă în domeniu.
Nu spun că în rândul liceenilor, sau al altora care desfăşoară activitate de programare fără a avea studii superioare, nu sunt excepţii. Poate sunt genii care pot stăpâni aceste tehnici, dar aceștia sunt foarte puţini.

Iustin Paraschiv, o marcă de viitor

Ca în toate domeniile, o pregătire temeinică dă valoarea unei persoane, aceasta pe lângă unele sclipiri efemere, de geniu care se pot sau nu confirma în viitor. De aceea spun despre Iustin Paraschiv că la sclipirile sale s-a adăugat pregătirea universitară, ceea ce i-a consolidat pregătirea.
Poate că sunt subiectiv în ceea ce spun pentru că citind un articol pe site-ul său, cel despre HTML mi s-au limpezit multe necunoscute în domeniu.

¹ HTML este acronimul de la HyperText Markup Language si reprezintă un limbaj pentru crearea si marcarea (formatare, aranjare) unui document astfel încât să poată fi publicat pe World Wide Web și vizualizat cu ajutorul unui browser (Internet Explorer, Netscape, Opera etc.).

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte