Sfaturi despre cum sa mentii bateria auto in bune conditii

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Sfaturi despre

Sfaturi despre cum sa mentii bateria auto in bune conditii baterie stationara 12v-20-ah

Sfaturi despre cum sa mentii bateria

• Pe timp de iarna, este recomandabil sa pastrati bateria intr-un garaj foarte bine izolat. Este bine sa evitati garajele incalzite, pentru a preveni aparitia ruginii. Temperaturile extreme –atat iarna, cat si vara-, joaca un rol important, influentand modul de functionare a acumulatorului.

• Pentru a curata bateria auto, intai indepartati clemele, apoi stergeti urmele de grasime, ulei, alte particule de mizerie si oxidare. O conexiune cu urme de murdarie va determina descarcarea precoce.

• Daca nu detii un garaj bine izolat, ai putea foarte simplu sa recurgi la izolarea bateriei, aceasta fiind o modalitate ieftina de a proteja bateria.

• Reincarcarea bateriei cu energie solara – poti achizitiona, la un pret avantajos, un incarcator solar pentru bateria masinii tale. Adauga-i acestui dispozitiv un monitor sau alt device de masurare, pentru a evita supraincarcarea bateriei.

• In prezent, majoritatea vehiculelor au ceea ce se numeste o baterie fara intretinere, care are avantajul de a fi perfect sigilata, din fabrica, si niciodata nu va necesita un adaos de lichid. In schimb, daca detii o baterie standard, atunci trebuie sa o umpli la un anumit interval de timp cu apa. Aceasta operatiune se realizeaza dupa ce anterior ati oprit motorul, ati ridicat capota si ati localizat pozitia acumulatorului. Inainte de a desface suruburile, stergeti suprafata bateriei, care poate fi plina de praf sau contine urme de ulei. Apoi, se verifica fiecare celula a bateriei, si se toarna doar apa distilata in fiecare, cu multa atentie, pana la nivelul corect. Alt lichid in afara apei distilate va conduce la esecul acumulatorului, ca si in cazul in care apa ajunge sa se amestece cu acidul.

• Deoarece apa de la robinet contine minerale si calcar, poate conduce la coroziunea bateriei. In concluzie, este mult mai in ordine sa folositi apa imbuteliata. Cititi ce scrie pe eticheta si asigurati-va ca apa este distilata si nu are continut mineral natural. Apa distilata nu are calciu si minerale, elemente prezente in apa de izvor.

• Bateria contine electroliti ionizati care trebuie diluati in apa. Este esential sa folositi apa deionizata, care are un grad de puritate mare.

• Daca bateria joaca, nefiind instalata in mod adecvat, se poate rasturna peste celelalte piese ale motorului, ceea ce este de evitat. Totodata, nu este bine ca acidul sa curga peste motor.

Sfaturi despre cum sa mentii bateria

Asigurati-va ca bateria a fost pozitionata corect.

Nu in ultimul rand, nu este indicat sa folositi o baterie auto veche, deja folosita sau cumparata de la persoane neautorizate. Compania noastra SC SORGETI SRL, pune la dispozitia clientilor interesati, baterii ieftine.

In catalogul nostru online, precum si la sediile autorizate din tara, soferii responsabili au ocazia sa descopere tipul de baterii auto si de tractiune de care au nevoie, diverse accesorii sau baterii stationare.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte