Terapia Bowen o metodă eficace de tratament

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Terapia Bowen o metodă eficace de vindecare

Terapia Bowen o metodă eficace de vindecare

Terapia  Bowen o metodă eficace de vindecare.

În ultimul timp, tratamentele deja devenite clasice în tratarea anumitor boli, fie cu medicamente sintetice, sau chirurgicale, au fost redescoperite metode vechi de tratament, de multe ori mai puțin dureroase așa cum este metoda de tratament Bowen.
Tehnica Bowen (bowtech) este una dintre cele mai profunde tehnici de relaxare existente in lume in prezent. Rezultatele ce se obțin se bazează capacitatea corpului uman de a se autovindeca. Pentru aceasta trebuie să fie cunoscută foarte bine anatomia și zonele în care se poate acționa, pentru a aduce în echilibru întregul corp al pacientului. Aceasta tehnica de reechilibrare, foarte delicata si deloc invaziva, are capacitatea de a genera efecte profunde de normalizare funcțională la nivel fizic si psihic.
Mai multe pe acest subiect aici: http://terapeutic.ro/terapia-bowen/terapia-bowen-ce-este.
Una dintre bolile tratate cu succes în cadrul cabinetului de terapie Bowen este hernia de disc. În abordarea tehnicii Bowen pentru tratarea herniei de disc trebuie avut în vedere că afecțiunile cauzate de această boală sunt diferite și fiecare pacient este tratat diferit. Tratamentul clasic al herniei de disc este cel medicamentos , prin fizioterapie, sau, în cazuri foarte grave, prin intervenție chirurgicală. Bolnavii care apelează la terapia Bowen pentru a rezolva o hernie de disc (în principal hernia de disc lombară) sunt, de obicei, aceia care nu au reușit mare lucru cu medicamentele sau cu fizioterapia sau, mai rar, cei care refuza intervenția chirurgicala.
Tehnica Bowen este o terapie holistică¹ care se bazează pe acțiunea supra anumitor centri nervoși pentru a declanșa în creier anumite procese ce produc în cele declanșează sistemul de auto vindecare.
Metoda de tratament Bowen o metodă eficace de vindecare.
Terapia Bowen nu trebuie confundată cu presopunctura pentru că în ciuda asemănării pentru profani, și dacă amândouă caută activarea unor centri nervoși pentru relaxarea organismului, modul de aplicare și scopul sunt diferite.
Iată și povestea lui Tom Bowen, așa cum a descoperit această metodă de vindecare folosind cunoștințele străvechi ale omenirii, denumită mai târziu tratament Bowen  :
„Sotia lui, Jessie, suferea de astm si foarte adesea necesita spitalizarea pentru a i se ușura respirația. Tom incepuse cumva sa învețe cum să-și ajute sotia sa depaseasca crizele de astm si ii aplica periodic tratamente, folosind propriile sale proceduri. Starea lui Jessie se îmbunătățea constant, iar in cele din urma n-a mai avut deloc nevoie de medicamente sau spitalizare, datorita metodei lui Tom.”
¹ HOLÍSM s. n. (Fil.) Concepție care interpretează teza ireductibilității întregului la suma părților sale, socotind drept „factor integrator” al lumii un principiu imaterial și incognoscibil. – Din fr. holisme.
Sursa: DEX ’98 (1998)

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte